Χοιρινό με σέλινο

Χοιρινό με σέλινο

Χοιρινό με σέλινο…Το απόλυτο χειμερινό φαγητό που ποτέ δεν φτάνει ένα μόνο πιάτο για να το απολαύσουμε. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση. Ένα πιάτο για ένα χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο που θα σας μείνει αξέχαστο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το χοιρινό με σέλινο
  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 500 γρ. σέλινο, χοντροκομμένο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1500 ml ζωμό λαχανικών
  • 100 ml λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το αυγολέμονο
  • 3 κρόκους από μέτρια αυγά
  • 2 λεμονιών το χυμό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το χοιρινό με σέλινο: Κόβετε το χοιρινό σε χοντρά κομμάτια, το μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ, το περιχύνετε με ελαιόλαδο και το ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά ρίχνετε μέσα το κρέας, σε δόσεις, και το σοτάρετε καλά απ” όλες τις πλευρές. 
  2. Μόλις πάρουν χρώμα όλα τα κομμάτια, μεταφέρετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα στο μπολ που το είχατε πριν και το αφήνετε στην άκρη. Μετά στην ίδια καυτή κατσαρόλα ρίχνετε τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν απαιτείται, και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρετε για 2-3 λ. 
  3. Στη συνέχεια, ρίχνετε πάλι στη κατσαρόλα το κρέας και μόλις ζεσταθεί το “σβήνετε” με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, σκεπάζετε τη κατσαρόλα χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 1 ώρα και 30 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  4. Αμέσως μετά προσθέτετε το σέλινο, τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 20-25 λ επιπλέον. Εν τω μεταξύ, λίγο πριν να είναι έτοιμο το φαγητό σας αρχίζετε να ετοιμάζετε το αυγολέμονο.
  5. Για το αυγολέμονο: Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, με μια βαθιά κουτάλα παίρνετε κουταλιές από το ζωμό του φαγητού και τις ρίχνετε σιγά-σιγά στο μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει το αυγολέμονο. 
  6. Φροντίζετε να ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό του φαγητού στο μείγμα του αυγού για να μην αας κόψει το αυγό και ανακατεύετε προσεκτικά. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζετε μέσα το αυγολέμονο, ανακατεύετε κουνώντας την κατσαρόλα και σερβίρετε κατευθείαν ζεστό το φαγητό σας.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινό με σέλινο