Χοιρινό κλέφτικο

Χοιρινό κλέφτικο

Χοιρινό κλέφτικο. Ένα εξαιρετικός, πολύχρωμος μεζές με απίστευτη γεύση και αρώματα που τέρπουν τον ουρανίσκο και απογειώνουν την γεύση. Μια εύκολη συνταγή για να γευτείτε ένα φανταστικό πιάτο με τον τέλειο συνδυασμό χοιρινού κρέατος, τυριών λαχανικών και μυρωδικών που θα μείνει αξέχαστος σε όποιον τον δοκιμάσει. 

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. χοιρινό λαιμό, κομμένο σε κυβάκια
  • 400 γρ. τυρί Gouda (Γκούντα), κομμένο σε κυβάκια
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα στα έξι
  • 2 ντομάτες, κομμένες στα έξι
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη στα έξι
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη στα έξι
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη στα έξι
  • 3 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • 3 κλωνάρια δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί λευκό ξηρό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το χοιρινό και το σοτάρετε μέχρι να θωρακιστεί καλά από όλες τις πλευρές. Μετά προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και σοτάρετε για ακόμα 2 λ.
  2. Αμέσως μετά σβήνετε με το λευκό κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε στο μπολ το τυρί και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.
  3. Στη συνέχεια απλώνετε στον πάγκο εργασίας σας δύο λαδόκολλες σε σχήμα σταυρού, τοποθετείτε στην επιφάνειά τους το 1/3 του περιεχομένου του μπολ, κλείνετε τις λαδόκολλες σε πουγκί και το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο.
  4. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 2/3 του μείγματος και 4 ακόμα λαδόκολλες ώστε να έχετε συνολικά 3 πουγκιά. Μεταφέρετε τα πουγκιά σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 3 ώρες. Το σερβίρετε ζεστό.

Πηγή