Χοιρινό εξοχικό στην λαδόκολλα

Χοιρινό εξοχικό στην λαδόκολλα

Εξοχικό με χοιρινό κρέας στην λαδόκολλα. Ένα πεντανόστιμο φαγητό, αγαπημένο μικρών και μεγάλων που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Μια απλή και πανεύκολη συνταγή για χοιρινό μαλακό σαν λουκούμι μαζί με λαχανικά, πατατούλες, κασέρι και μυρωδικά ψημένο στη λαδόκολλα που θα απογειώσει τη γεύση σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κομμάτια 5 εκ. 
  • μεγάλο κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες 
  • σκελίδες σκόρδο 
  • κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (ή 1 κόκκινη + 1 πράσινη κέρατο) φρέσκιες κομμένες julien (λεπτά μπαστουνάκια)
  • μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 200 γρ κασέρι κομμένο σε κύβους 2 εκ.
  • μεγάλες πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • κ.σ. ρίγανη
  • φύλλα δάφνης
  • κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • κ.σ.  χυμό λεμόνι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μπούκοβο 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε την 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες μαζί με τις 3 σκελίδες σκόρδο. Το αποσύρετε από τη φωτιά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα κομμάτια χοιρινού, τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. βούτυρο, 2 κ.σ. χυμό λεμονιού, το κρασί, το θυμάρι και την δάφνη, τις πιπεριές Φλωρίνης και τα σοταρισμένα κρεμμύδι-σκόρδα και ανακατεύετε πολύ καλά.
  3. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη να μαριναριστεί το χοιρινό για 1 ώρα. Προσοχή δεν το βάζετε στο ψυγείο γιατί όταν θα μπει στον φούρνο θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Εν τω μεταξύ, λίγο πριν περάσει η 1 ώρα μαριναρίσματος του χοιρινού, βάζετε σε ένα μπολ τις πατάτες, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. βούτυρο, 2 κ.σ. χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι,1 σκελίδα σκόρδο και ρίγανη και τα ανακατεύετε καλά. 
  5. Απλώνετε στον πάγκο εργασίας σας 2 μεγάλες σαδόκολλες σταυρωτά. Τοποθετείτε στο κέντρο τους τις ροδέλες πατάτες, από πάνω τις μισές ψιλοκομμένες ντομάτας, το μισό κασέρι και από πάνω όλο το χοιρινό. Τέλος πάνω από το χοιρινό στρώνετε την υπόλοιπη ψιλοκομμένη ντομάτα και το υπόλοιπο κασέρι.
  6. Διπλώνετε καλά τις λαδόκολλες, φροντίζοντας να καλυφθούν πλήρως όλα τα υλικά και μετά τυλίγετε τη λαδόκολλα πολύ καλά με αλουμινόχαρτο. Μεταφέρετε το πακέτο σε ένα ταψί και  ρίχνετε στο ταψί νερό για να μην “ξεραθεί” και καεί το φαγητό μέσα στη λαδόκολλα.
  7. Το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 20 λ φροντίζοντας κατά τη διάρκεια του ψησίματος να συμπληρώσετε νερό στο ταψί. Σερβίρετε το εξοχικό αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο, αφήνοντας μόνο την λαδόκολλα, πασπαλισμένο με φρέσκο μαϊντανό και ρίγανη. Συνοδέψτε το με “καψαλισμένες” φέτες ψωμί στη σχάρα με ελαιόλαδο και ρίγανη. 

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινό εξοχικό στην λαδόκολλα