Χοιρινή ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι

Χοιρινή ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι

Τι θα λέγατε για μια ζουμερή, μαλακή και μυρωδάτη χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι συνοδευόμενη με τραγανές τηγανητές πατατούλες ή πιλάφι; Σκέφτεστε κάτι καλύτερο, πιο νόστιμο, πιο εύκολο, πιο απλό φαγητό για να σερβίρετε στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι όσοι το δοκιμάσουν για την υπέροχη γεύση του αλλά και εσείς που θα το φτιάξετε για την ευκολία της παρασκευής του; Μια συνταγή που σας συστήνουμε ανεπιφύλαχτα να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο “σπασμένο” (όχι ψιλοκομμένο)
  • 4 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 λεμονιού το χυμό
  • 150 ml χλιαρό νερό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο ή βοδινό
  • κρασί (προαιρετικά)
  • ½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βγάζετε τις μπριζόλες σας 1/2 ώρα πριν τις μαγειρέψετε για να έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά τις αλευρώνετε ελαφρώς και τις τινάζετε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Σε ένα τηγάνι, κατά προτίμηση μαντεμένιο, ή με βαριά βάση ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά.
  2. Στη συνέχεια, βάζετε τις μπριζόλες και τις τηγανίζετε για 3 λ από κάθε πλευρά. Προσθέτετε το “σπασμένο” σκόρδο και το θυμάρι, σοτάρετε για άλλα 3 λ. Μετά αφαιρείτε τα σκόρδα από το τηγάνι και σβήνετε με το λεμόνι. Προαιρετικά μπορείτε να “σβήσετε” πρώτα με λίγο κρασί και αμέσως μετά με λεμόνι.
  3. Προσθέτετε τον κύβο με το χλιαρό νερό και τα αφήνετε για 6-7 λ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια αφαιρείτε τις μπριζόλες από το τηγάνι και αφήνετε την σάλσα μέχρι να “δέσει”. Αν θέλετε για να έχετε πιο καλή υφή και “γυαλάδα” στην σάλτσα, στο τέλος προσθέτετε 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύετε.
  4. Σερβίρετε ζεστές τις μπριζόλες σας με πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι πιλάφι, μια μεγάλη σαλάτα επιλογής σας και τυρί φέτα. Καλή σας απόλαυση!

Σημείωση: Ο ακριβής χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το είδος της μπριζόλας που διαλέξατε και βασικά από το πάχος της.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινή ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι