Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι

Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι

Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι. Ένα πανεύκολος, γρήγορος και πεντανόστιμος μεζές που λιώνει στο στόμα και απογειώνει τη γεύση σας. Μια απλή συνταγή, ιδανική για τους αρχάριους μάγειρες, για να συνοδεύσετε το ποτό σας με τον απόλυτο μεζέ ή με το τέλειο ορεκτικό. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό από σπάλα ή ώμο, κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 πορτοκαλιών το χυμό 
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι βάζετε το χοιρινό μαζί με 1½ ποτήρι νερό και το αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση αφαιρείτε τον αφρό με ένα κουτάλι, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε για 20-25 λ ή μέχρι να “σωθούν” όλα τα υγρά.
  2. Μόλις στεγνώσουν τα υγρά, αυξάνετε πάλι τη φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κομμάτια χοιρινού, ανακατεύοντας διαρκώς για 15 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. 
  3. Τα αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, τα “σβήνετε” με το χυμό πορτοκαλιού, τα πασπαλίζετε με τη ρίγανη και τα αφήνετε να βράσουν για 3-4 λ. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως ζεστή τη τηγανιά σας.   



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.