Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές και φέτα

Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές και φέτα

Πεντανόστιμη τηγανιά με μαριναρισμένο χοιρινό, πολύχρωμες πιπεριές και τυρί φέτα. Ένα αγαπημένο πιάτο για να το απολαύσετε σαν ορεκτικό ή μεζέ με το κρασί ή τη μπυρίτσα σας αλλά και σαν πλούσιο και χορταστικό κυρίως γεύμα στο οικογενειακό τραπέζι συνοδευόμενο με ρύζι ή πατατούλες τηγανιτές. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για μια γευστικότατη χοιρινή τηγανιά που πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 4 μέτριες μπριζόλες χωρίς κόκαλο από χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μπουκιές 
  • 2 λεμονιών το χυμό 
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για τη μαρινάδα + 4-5 κ.σ. επιπλέον για το τηγάνι
  • ½ φλ. τσαγιού λευκό κρασί 
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. τυρί φέτα, ψιλο-θρυμματισμένη
  • 1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το χοιρινό σας σε κύβους/μπουκιές, το βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το χυμό λεμονιών, το κρασί, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
  2. Στη συνέχεια, βγάζετε τα κομμάτια χοιρινού, με μια τσιμπίδα, από τη μαρινάδα, (κρατάτε στην άκρη τη μαρινάδα) και τα “στεγνώνετε” με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια φωτιά, τις 4-5 κ.σ. το ελαιόλαδο και τα σοτάρετε για 5 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα απ” όλες τις πλευρές. 
  3. Προσθέτετε στο τηγάνι τις πιπεριές, το σκόρδο και τα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να “γυαλίσουν” και μαλακώσουν ελαφρώς. Μετά ρίχνετε τη μαρινάδα που κρατήσατε (θα πρέπει να είναι 1/2 φλ. περίπου) και προσθέτετε άλλο 1/2 φλ. νερό στην οποία έχετε αραιώσει τη μουστάρδα. Θα πρέπει να έχετε συνολικά 1 φλ. υγρά.
  4. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το κρέας να σιγοβράζει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει, σχεδόν, τα υγρά του. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνετε τη θρυμματισμένη φέτα ανακατεύετε απαλά και μαγειρεύετε για 1-2 λ επιπλέον. Σερβίρετε ζεστή τη τηγανιά σας ως έχει ως μεζέ, ή με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι ως κυρίως γεύμα.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές και φέτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.