Χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα BBQ

Χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα BBQ

Λαχταριστή, πεντανόστιμη πανσέτα χοιρινή με σπιτική σάλτσα BBQ. Μια άκρως δελεαστική πρόταση για ένα εξαιρετικό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με την γεμάτη γεύση του αφού το κρέας προτού ψηθεί θα μαριναριστεί σε σπιτική σάλτσα BBQ. Μια συνταγή, απλή και πανεύκολη του Δ. Σκαρμούτσου για ένα φαγητό που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε στο γιορτινό τραπέζι σας και να το απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας. 

Υλικά συνταγής

  • Για το χοιρινό
  • 1 κιλό πανσέτα χωρίς δέρμα και κόκκαλο
  • Για τη σάλτσα BBQ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κοφτό κ.γ., πιπέρι καυτερό, κόκκινο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 4 κ.σ. ξύδι κόκκινο
  • 4 κ.σ.σάλτσα Worcestershire
  • 1 φλ. τσαγιού κέτσαπ
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 κ.γ. ταμπάσκο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη σάλτσα BBQ: Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρολίτσα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 30-40 λ, ανακατεύοντας συχνά. Αν θέλετε η σάλτσα σας να γίνει πιο πηχτή, την αφήνετε λίγο περισσότερο στη φωτιά.
  2. Για τη πανσέτα: Βάζετε την πανσέτα σε ένα ταψί, την περιχύνετε με τη σάλτσα BBQ, σκεπάζετε το ταψί καλά με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο. Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για 24 ώρες. Μετά δεν πετάτε τη μαρινάδα.
  3. Για το ψήσιμο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνετε την πανσέτα για περίπου 2 ώρες περιχύνοντάς τη ανά διαστήματα με τη μαρινάδα για να μην στεγνώσει. Κόβετε το κρέας σε φέτες, το περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε ιδανικά με άγριο ρύζι.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα BBQ

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page