
Χοιρινές ζουμερές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο
Πεντανόστιμες, ζουμερές χοιρινές μπριζόλες λαιμού με υπέροχες πατάτες στον φούρνο, τόσο νόστιμες και ζουμερές λες τις ψήσατε στα κάρβουνα. Ακολουθείστε τις οδηγίες της συνταγής για να απολαύσετε ίσως τις νοστιμότερες μπριζόλες που γευτήκατε ποτέ. Μια απλή και εύκολη συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σας. Δοκιμάστε τη!
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις μπριζόλες τις ανακατεύετε να καλυφθούν με τη μαρινάδα και τις αφήνετε να μαριναριστούν όσες περισσότερες ώρες μπορείτε.
- Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε στα 8 και τις μεταφέρετε σε ένα ταψί. Τις αλατοπιπερώνετε, τις ανακατεύετε, προσθέτετε τον κύβο διαλυμένο σε 1/3 φλ. καυτό νερό, τον χυμό λεμονιού και το μείγμα ελαιόλαδου της μαρινάδας.
- Πάνω στις πατάτες τοποθετείτε τις μπριζόλες την μια πάνω στην άλλη. Κόβετε σε φέτες τις ντομάτες, τις ακουμπάτε πάνω στις μπριζόλες και τις πασπαλίζετε με 1-2 πρέζες αλάτι. Ρίχνετε στο ταψί 2 φλ. ζεστό νερό και το σκεπάζετε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνετε το φαγητό σας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λ και μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, αυξάνετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο, με ξεσκέπαστο το φαγητό, άλλα 15 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
- Σημείωση: Στο σημείο που υπάρχει το λίπος πάνω στο κόκκαλο κάθε μπριζόλας κάνετε μερικές χαρακιές με κοφτερό μυτερό μαχαίρι ώστε να μην “διπλώσουν” οι μπριζόλες στο ψήσιμο και για να ψηθεί ομοιόμορφα το λίπος.
Tip: Βάζετε οπωσδήποτε τις φέτες ντομάτας πάνω στις μπριζόλες ώστε όταν ψήνονται να μην καούν και να κρατηθούν ζουμερές.
Sintayes.gr,