Χοιρινές μπριζόλες με ντοματίνια και βαλσαμικό έτοιμες σε 30 λ

Χοιρινές μπριζόλες με ντοματίνια και βαλσαμικό έτοιμες σε 30 λ

Πεντανόστιμες, ζουμερές μπριζόλες χοιρινές με ντοματίνια και ξύδι βαλσαμικό. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο και για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο;;; Συνοδεύστε τες με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή απλά με μια μεγάλη σαλάτα φρέσκα ή βραστά λαχανικά και απολαύστε το τέλειο γεύμα ή δείπνο. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για νοστιμότατες μπριζόλες έτοιμες σε 30 λ στο τραπέζι σας. Δοκιμάστε τες!!!

Υλικά συνταγής

  • 4 χοιρινές µπριζόλες από σπάλα, µε το κόκαλο, πάχους 2 εκ. και βάρους περίπου 200 γρ. η µια
  • 1 µέτριο ξερό κρεµµύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσαµικό
  • 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • 300 γρ. ντοµατίνια, ολόκληρα
  • 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσµου, ψιλοκοµµένα
  • αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • 80 ml ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε µια φαρδιά ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το µισό ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά ώστε να κάψει καλά, και προσθέτετε τις µπριζόλες (αν δεν χωράνε όλες µαζί τις ψήνετε σε 2 δόσεις µοιράζοντας αντίστοιχα και τα υπόλοιπα υλικά).
  2. Μόλις κάψει καλά το λάδι σοτάρετε τις μπριζόλες για περίπου 5 λ από κάθε πλευρά και μετά τις αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 3 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν οι μπριζόλες μέχρι το κέντρο τους. Τις αποσύρετε από το τηγάνι, τις μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο και τις σκεπάζετε για να τις διατηρήσετε ζεστές.
  3. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αυξάνετε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 2 λ περίπου, ανακατεύοντας συχνά «ξύνοντας» µε ξύλινη κουτάλα τα πλαϊνά του τηγανιού ώστε να πάρετε τα νόστιµα γλάσα που έχουν αφήσει οι µπριζόλες στο τηγάνι.
  4. Ρίχνετε τα ντοµατίνια, το βαλσαµικό, αλατοπιπερώνετε, χαµηλώνετε σε µέτρια τη φωτιά και συνεχίζετε το ψήσιµο ανακατεύοντας για περίπου 2-3 λ ή µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς τα ντοµατίνια και να βγάλουν τα ζουµιά τους.
  5. Προσθέτετε το βασιλικό και τα ζουµιά που θα έχουν βγάλει οι µπριζόλες στο πιάτο και ανακατεύτετε. Σερβίρετε τις µπριζόλες σας µε τα ντοµατίνια και το ζουμί τους με πατάτες τηγανιτές ή με πουρέ, με ψωµί ή αραβικές πίτες και σαλάτα επιλογής σας.

Μια συνταγή του Χρ. Πέσκια από εδώ



Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες με ντοματίνια και βαλσαμικό έτοιμες σε 30 λ