Αναρτήθηκε στις 08/11/2019 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Χοιρινές μπριζόλες με ντοματίνια και βαλσαμικό έτοιμες σε 30 λ
Πεντανόστιμες, ζουμερές μπριζόλες χοιρινές με ντοματίνια και ξύδι βαλσαμικό. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο και για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο;;; Συνοδεύστε τες με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή απλά με μια μεγάλη σαλάτα φρέσκα ή βραστά λαχανικά και απολαύστε το τέλειο γεύμα ή δείπνο. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για νοστιμότατες μπριζόλες έτοιμες σε 30 λ στο τραπέζι σας. Δοκιμάστε τες!!!
Υλικά συνταγής
- 4 χοιρινές µπριζόλες από σπάλα, µε το κόκαλο, πάχους 2 εκ. και βάρους περίπου 200 γρ. η µια
- 1 µέτριο ξερό κρεµµύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσαµικό
- 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
- 300 γρ. ντοµατίνια, ολόκληρα
- 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσµου, ψιλοκοµµένα
- αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
- 80 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε µια φαρδιά ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το µισό ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά ώστε να κάψει καλά, και προσθέτετε τις µπριζόλες (αν δεν χωράνε όλες µαζί τις ψήνετε σε 2 δόσεις µοιράζοντας αντίστοιχα και τα υπόλοιπα υλικά).
- Μόλις κάψει καλά το λάδι σοτάρετε τις μπριζόλες για περίπου 5 λ από κάθε πλευρά και μετά τις αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 3 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν οι μπριζόλες μέχρι το κέντρο τους. Τις αποσύρετε από το τηγάνι, τις μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο και τις σκεπάζετε για να τις διατηρήσετε ζεστές.
- Στο ίδιο ζεστό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αυξάνετε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 2 λ περίπου, ανακατεύοντας συχνά «ξύνοντας» µε ξύλινη κουτάλα τα πλαϊνά του τηγανιού ώστε να πάρετε τα νόστιµα γλάσα που έχουν αφήσει οι µπριζόλες στο τηγάνι.
- Ρίχνετε τα ντοµατίνια, το βαλσαµικό, αλατοπιπερώνετε, χαµηλώνετε σε µέτρια τη φωτιά και συνεχίζετε το ψήσιµο ανακατεύοντας για περίπου 2-3 λ ή µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς τα ντοµατίνια και να βγάλουν τα ζουµιά τους.
- Προσθέτετε το βασιλικό και τα ζουµιά που θα έχουν βγάλει οι µπριζόλες στο πιάτο και ανακατεύτετε. Σερβίρετε τις µπριζόλες σας µε τα ντοµατίνια και το ζουμί τους με πατάτες τηγανιτές ή με πουρέ, με ψωµί ή αραβικές πίτες και σαλάτα επιλογής σας.
Μια συνταγή του Χρ. Πέσκια από εδώ
08/11/2019
Sintayes.gr,
Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες με ντοματίνια και βαλσαμικό έτοιμες σε 30 λ