Χοιρινές μπριζόλες με λεμονάτες πατάτες στο φούρνο

Χοιρινές μπριζόλες με λεμονάτες πατάτες στο φούρνο

Πεντανόστιμες, τρυφερές χοιρινές μπριζόλες λαιμού με λεμονάτες μελωμένες πατατούλες στο φούρνο. Μια απλή, πανεύκολη και εξαιρετικά γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή, για ένα νοστιμότατο πιάτο για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι!

Υλικά συνταγής

  • 4-6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 5 κ.σ. (75 γρ.) μουστάρδα απαλή
  • 1/3 (80 ml) φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για τις μπριζόλες
  • 3 κ.σ. (45 ml) χυμό λεμονιού
  • 1 λεμονιού το ξύσμα 
  • 2 κ.σ. (30 γρ.) μέλι (1+1 κ.σ. χωριστά)
  • 6-7 (1,5 κιλό) πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 3-4 κλωναράκια δεντρολίβανο 
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
  • 1 κ.σ. σόγια 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μούλτι ρίχνετε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τη 1 κ.σ. από το μέλι και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  2. Ρίχνετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους σε μεγάλο μπολ, τις περιχύνετε με το παραπάνω μείγμα μουστάρδας, προσθέτετε το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε πολύ καλά και τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με  λαδόκολλα.
  3. Λαδώνετε καλά και αλατοπιπερώνετε τις χοιρινές μπριζόλες. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι, σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και, χωρίς καθόλου λάδι, σοτάρετε τις μπριζόλες για 1 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να θωρακιστούν και πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  4. Μεταφέρετε τις θωρακισμένες μπριζόλες πάνω από τις πατάτες στο ταψί, “κλείνετε” καλά με ένα αλουμινόχαρτο το ταψί και τα ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Ρίχνετε σε ένα μπολάκι τη σόγια και την υπόλοιπη 1 κ.σ. μέλι και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. 
  5. Μετά τη 1 ώρα ψησίματος, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς και με ένα πινέλο αλείφετε τις μπριζόλες με μέλι και τη σόγια. Ξαναβάζετε το φαγητό στο φούρνο και το ψήνετε μέχρι να πάρουν οι μπριζόλες ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. 
  6. Αν δείτε ότι οι μπριζόλες είναι έτοιμες τις αφαιρείτε από το ταψί, τις διατηρείτε ζεστές, και συνεχίζετε να ψήνετε τις πατάτες σας μέχρι να πάρουν και αυτές ένα ωραίο χρυσό-μελί χρώμα. Σερβίρετε τις μπριζόλες με τις πατατούλες σας με μια μεγάλη χωριάτικη ή πράσινη σαλάτα με τυρί φέτα και ζεστό ψωμί και απολαύστε ένα πεντανόστιμο χορταστικό πιάτο. 

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες με λεμονάτες πατάτες στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.