Χοιρινά παϊδάκια πικάντικα με μουστάρδα και μέλι

Χοιρινά παϊδάκια πικάντικα με μουστάρδα και μέλι

Πεντανόστιμα, τρυφερά και πικάντικα χοιρινά παϊδάκια (Spare ribs) στο φούρνο. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση που σίγουρα θα απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά χοιρινά παϊδάκια (Spare Ribs)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ολόκληρο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο + ½ κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο σε σπόρους
  • 4 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτάκι (330 ml)  μπύρα
  • Για το σερβίρισμα
  • 10 ντοματίνια, για γαρνίρισμα
  • 1 κ.σ. ροζ πιπέρι, σε κόκκους, για γαρνίρισμα
  • 6-8 κλωναράκια θυμάρι, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα παϊδάκια, το αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, το κόλιανδρο, τη μουστάρδα με μέλι, το ελαιόλαδο και τη μπύρα και ανακατεύετε πολύ καλά με τα χέρια σας τα παϊδάκια μέχρι να σκεπαστούν παντού με τη μαρινάδα.
  2. Σκεπάζετε καλά το μπολ με πλαστική μεμβράνη τροφίμων και το βάζετε στο ψυγεία για τουλάχιστον 6 ώρες μέχρι και για ένα βράδυ.
  3. Όταν θα θέλετε να τα μαγειρέψετε προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζετε τα μπολ με τα παϊδάκια από το ψυγείο τα αραδιάζετε στο ταψί του φούρνου σας, τα περιχύνετε με τη μαρινάδα και τα ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας. 
  4. Γυρίζετε το προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ και ψήνετε τα παϊδάκια σας για 20-30 λ γυρνώντας τα στο ενδιάμεσο του ψησίματος και από την άλλη πλευρά. Τα ξεφουρνίζετε και ετοιμάζετε το σερβίρισμα. 
  5. Για το σερβίρισμα: Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος απλώνετε τα ντοματίνια και τις φέτες κρεμμυδιού. Aπό πάνω τοποθετείτε τα παϊδάκια, τα περιχύνετε με τη μαρινάδα που έχει μείνει στο ταψί, τα γαρνίρετε με ροζ πιπέρι και τα κλωναράκια θυμαριού και τα σερβίρετε αμέσως. 

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινά παϊδάκια πικάντικα με μουστάρδα και μέλι

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page