Choco banana κέικ καλυμμένο με βελούδινη κρέμα καραμέλας

Choco banana κέικ καλυμμένο με βελούδινη κρέμα καραμέλας

Ένα υπέροχο choco banana κέικ με πλούσια, τέλεια γεύση. Το μυστικό της υπέροχης γεύσης του είναι οι λιωμένες σταγόνες σοκολάτας μαζί με το τέλειο άρωμα της κανέλας, σε συνδυασμό με τη βελούδινη κρέμα καραμέλας με την οποία θα το καλύψετε. Μια εύκολη συνταγή για ένα κέικ που σίγουρα θα σας γίνει η αγαπημένης σας συνήθειας. 

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 3 μεσαίου μεγέθους ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
  • 1 αυγό
  • 1/3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σκόνη κοσκινισμένο
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
  • Για την επικάλυψη κρέμας καραμέλας:
  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.γ. γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και και βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα, τη βάση και τα τοιχώματα, ενός μικρού τετράγωνο ταψιού με διάσταση βάσης 20 εκ. 
  2. Για το κέικ: Τοποθετείτε σε μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Πολτοποιείτε τις μπανάνες σε αλοιφή/πουρέ, στο μούλτι, τις προσθέτετε στο μπολ μαζί με το αυγό και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το αλεύρι, το κακάο, τη κανέλα και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. 
  3. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί, το στρώνετε ομοιόμορφα και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα ή καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει καθαρή και η επιφάνεια του κέικ πάρει ένα σκούρο χρυσό χρώματα. Το αφαιρείτε από το φούρνο το αφήνετε για 5 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. 
  4. Για τη κρέμα καραμέλας: Σε ένα μπολ, τοποθετείτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη κανέλα και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα αφράτο με ανοικτό καφέ χρώμα, μείγμα. Προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.  Όταν κρυώσει καλά το κέικ στρώνετε από πάνω τη κρέμα καραμέλας, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Choco banana κέικ καλυμμένο με βελούδινη κρέμα καραμέλας