Χοιρινή τηγανιά κρασάτη

Χοιρινή τηγανιά κρασάτη

Σπιτικός εύκολος, γρήγορος και απλός  μεζέςπου θα συνοδεύσει ευχάριστα το κρασί σας. Ένα νοστιμότατο έδεσμα που θα το απολαύσετε…..

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό
  • 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι
  •  μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά [προαιρετικά]
  • Θυμάρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

[directions»]
  1. Κόβουμε το κρέας σε κύβους και χοντροκόβουμε κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά και τις ντομάτες. 
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά, ανακατεύοντας συνέχεια, με τη σειρά, κρεμμύδι, πιπεριά, σκόρδο, κρέας. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το κύμινο και το θυμάρι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ρίχνουμε το αλάτι και το μπούκοβο και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει το φαγητό.
  3. Κατεβάζουμε απ” τη φωτιά, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό.

[/directions]

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινή τηγανιά κρασάτη

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.