Χοιρινή τηγανιά κρασάτη

Χοιρινή τηγανιά κρασάτη

Χοιρινή τηγανιά κρασάτη. Μια εύκολη συνταγή για ένα σπιτικό, εύκολο, γρήγορο και απλό μεζέςπου θα συνοδεύσει ευχάριστα το κρασάκι σας. Ένα νοστιμότατο έδεσμα που θα το απολαύσετε…..

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό από ώμο, κομμένο σε μπουκιές
  • 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
  • 2 πρέζες κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά [προαιρετικά]
  • Θυμάρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κρέας σε κύβους/μπουκιές και χοντροκόβετε κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά και τις ντομάτες. 
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά, ανακατεύοντας διαρκώς, με τη σειρά, κρεμμύδι, πιπεριά, σκόρδο, κρέας. Προσθέτετε τη ντομάτα, το κύμινο και το θυμάρι, συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 λ και σβήνετε με το κρασί. 
  3. Χαμηλώνετε τη φωτιά ρίχνετε αλάτι και προαιρετικά μπούκοβο και σιγοβράζετε μέχρι να βράσει το κρέας. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό πασπαλισμένο με λίγο φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινή τηγανιά κρασάτη

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.