Χοιρινό ζαμπόν γλασαρισμένο με μέλι, μουστάρδα & σιρόπι σφενδάμου

Χοιρινό ζαμπόν γλασαρισμένο με μέλι, μουστάρδα & σιρόπι σφενδάμου

Μια συνταγή για ένα εξαιρετικό πιάτο για τα γιορτινά τραπέζια μας. Χοιρινό ζαμπόν μπούτι, γλασαρισμένο με μέλι, μουστάρδα και σιρόπι σφενδάμου για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 1 χοιρινό ζαμπόν από μπούτι [ham] 3 κιλά περίπου
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 40 ml σιρόπι σφενδάμου [maple syrup]*
  • 40 ml μέλι
  • 1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα Dijon
  • ολόκληρα γαρίφαλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και τοποθετείστε σε ένα ταψί λαδόκολες. Λαδώνετε καλά την επάνω λαδόκολα που θα ακουμπήσετε το ζαμπόν και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου, το μέλι και τη μουστάρδα και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζετε στο χοιρινό μικρούς ρόμβους 5mm βάθους και στο κέντρο κάθε ρόμβου βάζετε ένα γαρίφαλο. Το βάζετε στο ταψί και το αλείφετε  με το 1/3 με του μείγματος ζάχαρης. 
  4. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά περίπου [ανάλογα με το βάρος του κρέατος] αλείφοντας άλλες δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος με το υπόλοιπο γλάσο. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να “σταθεί” για 10 λεπτά και σερβίρετε.

* Αν δεν έχετε maple syrup αντικαταστήστε το με πετιμέζι. Το maple syrup θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και ντελικατέσεν. Είναι λίγο ακριβό αλλά η γεύση του θα σας αποζημειώσει.

Καλή Χρονιά

13-razn-morozy-xx-01

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινό ζαμπόν γλασαρισμένο με μέλι, μουστάρδα & σιρόπι σφενδάμου

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.