Χοιρινό σε υπέροχη μαρινάδα με πιλάφι

Χοιρινό σε υπέροχη μαρινάδα με πιλάφι

Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Χοιρινό μαριναρισμένο σε μια απολαυστική μαρινάδα με πιλάφι. Ετοιμάστε το και απολαύστε το στο οικογενειακό αλλά και στο τραπέζι με τους καλεσμένους σας. 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξύδι μήλου
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire ή κάποια άλλης πικάντικη σάλτσα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • λίγο αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια πλαστική σακούλα που κλείνει αεροστεγώς. Βάζουμε το χοιρινό κρέας μέσα στη σακούλα, την κλείνουμε και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για 4 ώρες τουλάχιστον ή για όλο τα βράδυ.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Βγάζουμε το κρέας από την σακούλα και το βάζουμε στο τηγάνι. Το τηγανίζουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά και το μεταφέρουμε στο φούρνο με τη μαρινάδα του. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί πολύ καλά από μέσα κι έτοιμο!

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινό σε υπέροχη μαρινάδα με πιλάφι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.