Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας

Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας

Μια συνταγή για ένα υπέροχο φαγητό για το οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Χοιρινά φιλετάκια από ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας. Συνοδεύστε τα με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι και απολαύστε ένα πεντανόστιμο πλήρες γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. χοιρινά φιλετάκια από ψαρονέφρι
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 5 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε τα φιλετάκια.
  2. Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε τα χοιρινά φιλετάκια και από τις δύο πλευρές. Προσθέτετε τη πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2λ  περίπου. 
  3. Σβήνετε με το κρασί και προσθέστε το θυμάρι και τη μουστάρδα και ανακινείστε το τηγάνι να ενσωματωθεί καλά με το κρασί. Εάν η σάλτσα σφίξει προσθέστε λίγο κρασί ακόμα. Σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας