Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας
Μια συνταγή για ένα υπέροχο φαγητό για το οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Χοιρινά φιλετάκια από ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας. Συνοδεύστε τα με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι και απολαύστε ένα πεντανόστιμο πλήρες γεύμα ή δείπνο.
Υλικά συνταγής
- 800 γρ. χοιρινά φιλετάκια από ψαρονέφρι
- 80 γρ. βούτυρο
- 5 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
- 200 ml λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Αλατοπιπερώνετε τα φιλετάκια.
- Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε τα χοιρινά φιλετάκια και από τις δύο πλευρές. Προσθέτετε τη πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2λ περίπου.
- Σβήνετε με το κρασί και προσθέστε το θυμάρι και τη μουστάρδα και ανακινείστε το τηγάνι να ενσωματωθεί καλά με το κρασί. Εάν η σάλτσα σφίξει προσθέστε λίγο κρασί ακόμα. Σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
03/11/2014
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας
Tags: κόκκινο κρέας κυρίως πιάτα μουστάρδα συνταγές τηγάνι χοιρινό ψαρονέφρι