Χοιρινό με κρεμώδη σάλτσα μηλίτη

Χοιρινό με κρεμώδη σάλτσα μηλίτη

Μια συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο … μπουκιά και συγχώριο… Χοιρινό με μήλο… ο απόλυτος συνδυασμός γεύσεων. Υπέροχο χοιρινό σιγοβρασμένο σε μηλίτη με κρέμα γάλακτος, πράσο, αρακά. Σερβίρετε με πουρέ και απολαύστε το. 

Υλικά συνταγής

  • 40 γρ. [1/4 φλ. τσαγιού] αλεύρι
  • 1.250 γρ. χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε κομμάτια 5 εκ.
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε χοντρές φέτες [το άσπρο μέρος]
  • 375 ml μηλίτη [*]
  • 500 ml [2 φλ. τσαγιού] ζωμό κότας
  • 3 μεγάλα κλωναράκια φρέσκο εστραγκόν
  • 400 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος, ξεπαγωμένος [προαιρετικά]
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι πιπέρι
  • πουρές πατάτας [βλέπε συνταγή εδώ]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Πλένετε, αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια χοιρινού. Τοποθετείτε το αλεύρι σε ένα πιάτο και αλευρώνετε τα κομμάτια χοιρινού απ” όλες τις πλευρές. Τα “τινάζετε” ελαφρώς για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. 
  2. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια χοιρινού για 2-3 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες παρτίδες μέχρι να τελειώσουν όλα τα κομμάτια χοιρινού.
  3. Βάζετε στο τηγάνι το βούτυρο σε υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τις ροδέλες πράσου ανακατεύοντας για 2-3 λ μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς, προσθέτετε το μηλίτη, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε μέχρι να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμισυ.
  4. Προσθέτετε στο τηγάνι και τα κομμάτια χοιρινού, το ζωμό κότας και το εστραγκόν. Σκεπάζετε το σκεύος και σιγοβράζετε για 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  5. Προσθέτετε τον αρακά, τον αλατίζετε ελαφρώς, σκεπάζετε το σκεύος και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 15 λ. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και το αφήνετε στη φωτιά για 5 λ ακόμα. Σερβίρετε αμέσως με πουρέ.

[*] Σημείωση: Μηλίτη θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ. Δοκιμάστε το. Το χοιρινό με το μήλο είναι ο απόλυτος συνδυασμός γεύσεων.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινό με κρεμώδη σάλτσα μηλίτη

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.