Χοιρινή τηγανιά με μέλι και πορτοκάλι

Χοιρινή τηγανιά με μέλι και πορτοκάλι

Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο και πάντα ευπρόσδεκτο πιάτο. Μια υπέροχη λαχταριστή τηγανιά με μαλακό χοιρινό κρέας, με σάλτσα εσπεριδοειδών και μελιού.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό ώμος χοιρινού κομμένος σε μικρούς κύβους
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • 2 πορτοκαλιών το χυμό
  • 1 λεμονιού το χυμό
  • 1/2 φλ. τσαγιού΄λευκό κρασί
  • 1 1/3 κ.σ. μέλι
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο 
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα κομμάτια χοιρινού, τα αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα σοτάρετε καλά μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές.
  2. Σβήνετε με το κρασί, σιγοβράζετε για 2-3 λ και προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και το θυμάρι και ανακατεύετε καλά.
  3. Σιγοβράζετε για 12 λ περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα και βράσει καλά το κρέας. Αν απαιτηθεί προσθέστε λίγο ζεστό νερό. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και καλή σας όρεξη…

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινή τηγανιά με μέλι και πορτοκάλι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.