Χοιρινή μπριζόλα λαιμού με δενδρολίβανο, λεμόνι, ξίδι μπαλσάμικο και μέλι

Χοιρινή μπριζόλα λαιμού με δενδρολίβανο, λεμόνι, ξίδι μπαλσάμικο και μέλι

Χοιρινή μπριζόλα λαιμού μαριναρισμένη και μαγειρεμένη με δενδρολίβανο, λεμόνι, ξίδι μπαλσάμικο και μέλι. Μια συνταγή για χοιρινή μπριζόλα μαγειρεμένη σε μια πανδαισία γεύσεων, για να απολαύσετε ένα υπέροχο πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού (250 γρ. περίπου η μια)
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξηρό, σε λεπτές φέτες
  • 120 ml ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μέλι (20 γρ.)
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο 
  • 3-4 φυλλαράκια φασμόμηλο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα 2 λεμονιών
  • 350 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 60 γρ. βούτυρο κρύο
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια σακούλα για τρόφιμα που κλείνει αεροστεγώς τοποθετούμε τις μπριζόλες, 30 γρ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, 60 γρ. ξίδι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το φασκόμηλο και το ξύσμα λεμονιού. Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες. Αποσύρουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, τις αλατίζουμε και από τις 2 πλευρές και στη συνέχεια σουρώνουμε τη μαρινάδα, κρατώντας υγρά και στερεά χωριστά.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, βαθύ, τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες, γυρνώντας πλευρά συχνά, μέχρι να μαγειρευτούν, για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε τις μπριζόλες και τις διατηρούμε ζεστές.
  3. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα στερεά της μαρινάδας και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε με τα υγρά της μαρινάδας και το υπόλοιπο ξίδι. Περιμένουμε ώσπου να εξατμιστεί σχεδόν το ξίδι και προσθέτουμε το ζωμό.
  4. Μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί στο μισό περίπου και να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο, ομογενοποιούμε και αλατίζουμε. Σουρώνουμε και περιχύνουμε τις μπριζόλες.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινή μπριζόλα λαιμού με δενδρολίβανο, λεμόνι, ξίδι μπαλσάμικο και μέλι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.