Χοιρινές κοτολέτες με κρούστα τυριού

Χοιρινές κοτολέτες με κρούστα τυριού

Υπέροχες χοιρινές κοτολέτες, μαριναρισμένες σε μουστάρδα, μαγιονέζα και χυμό πορτοκαλιού, καλυμμένες με υπέροχη κρούστα τυριού. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε τις τέλειες κοτολέτες που το κρέας τους λιώνει στο στόμα και η τραγανή κρούστα απογειώνει τη γεύση σας. 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκκαλο ή παντσέτες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 πορτοκαλιού ο χυμός
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 3 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 ½ φλ. τσαγιού παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κρέας σας σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το χυμό πορτοκαλιού και κάνετε “μασάζ” στο κρέας με τα χέρια σας για να καλυφθεί με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να μαριναριστεί το κρέας. 
  2. Σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο αναμιγνύετε καλά τη τριμμένη φρυγανιά, τη παρμεζάνα, το θυμάρι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Βουτάτε ένα ένα τα κομμάτια του κρέατος να παναριστούν απ” όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια τα αραδιάζετε, το ένα δίπλα στο άλλο, σε λαδωμένο ταψί και τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο.
  3. Ψήνετε τις κοτολέτες σας σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο στον αέρα για 25-30 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λ ή μέχρι να κάνουν κρούστα και από την άλλη πλευρά.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινές κοτολέτες με κρούστα τυριού