Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας, φασκόμηλο και κρασί

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας, φασκόμηλο και κρασί

Πεντανόστιμες χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας, φασκόμηλο και κρασί. Μια εύκολη και απλή συνταγή (αρχική ιδέα από εδώ) για να δώσετε στις απλές μπριζόλες μια ανεπανάληπτη γεύση που τους δίνει ο συνδυασμός των γεύσεων της σάλτσας. Συνοδέψτε τες με ρύζι πιλάφι, ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο στο καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • 4 μικρές χοιρινές μπριζόλες (χωρίς κόκκαλο)
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κοφτές κ.σ. βούτυρο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 7-8 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
  • 2 γεμάτες κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρασί
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπριζόλες για 4 λ περίπου από τη κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν ελαφρώς (ανάλογα με το πάχος τους). Τις αφαιρείτε από το τηγάνι και τις μεταφέρετε, με μια τσιμπίδα, σε πιατέλα. 
  2. Προσθέτετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και μόλις κάψουν προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φασκόμηλο και μια πρέζα αλατοπίπερο και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 1-2 λ ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε τη μουστάρδα, ανακατεύετε ζωηρά να “διαλυθεί” και στη συνέχεια ρίχνετε το κρασί. 
  3. Αφήνετε το κρασί για περίπου 1 λ να “αναπνεύσει” και να μειωθεί ελαφρώς και προσθέτετε στο τηγάνι 1/2 – 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό (ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας). Ανακινείτε το τηγάνι και αφήνετε 1 λ να βράσει το νερό. Μετά μεταφέρετε τις μπριζόλες πάλι στο τηγάνι με τους τυχόν ζωμούς που έμειναν στη πιατέλα. 
  4. Με ένα κουτάλι, ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες, σκεπάζετε το τηγάνι και τις σιγοβράζετε μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα οι μπριζόλες και πήξει η σάλτσα. Τις σερβίρετε ζεστές με συνοδευτικό επιλογής σας (πιλάφι, πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή με βραστά λαχανικά).

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας, φασκόμηλο και κρασί

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.