Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα κόλιανδρου

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα κόλιανδρου

Υπέροχες τραγανές χοιρινές μπριζόλες, περιχυμένες με μια φανταστική και πανεύκολη σάλτσα κόλιανδρου. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα απλό και πεντανόστιμο πιάτο που αναδεικνύει μια απλή χοιρινή μπριζόλα σε μια γευστική απόλαυση, έτοιμο σε 30 λ στο πιάτο σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τις μπριζόλες:
  • 4 μπριζόλες χοιρινές με κόκαλο 
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 1 κοφτό κ.γ. σκόνη κρεμμύδι [προαιρετικά]
  • αλάτι πιπέρι
  • 6-7 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα κόλιανδρου:
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ.ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 2½ κ.γ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. ξίδι
  • 6 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις μπριζόλες: Ξεπλένετε τις μπριζόλες και τις στεγνώνετε ταμπονάροντάς τες με χαρτί κουζίνας. Τις βουρτσίζετε και από τις δύο πλευρές με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε αρχικά με αλατοπίπερο μετά με το τριμμένο σκόρδο, το κρεμμύδι σε σκόνη [προαιρετικά] και τέλος με τη τριμμένη φρυγανιά.  Πιέζετε το μείγμα πάνω στις μπριζόλες με το χέρι σας ή με την ανάποδη ενός κουταλιού για να σταθεροποιηθούν.
  2. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο [και λίγο βούτυρο προαιρετικά] σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τις μπριζόλες για 4-5 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν καλά και ροδοκοκκινίσουν. 
  3. Για τη σάλτσα κόλιανδρου: Εν τω μεταξύ, βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μέτριο μπολ και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα ή τα βάζετε στο multi και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές, με ρύζι πιλάφι και τις περιχύνετε με τη σάλτσα κόλιανδρου.

Capture

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα κόλιανδρου

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.