Χοιρινές μπριζόλες γλασαρισμένες με μέλι, μουστάρδα & μηλόξιδο

Χοιρινές μπριζόλες γλασαρισμένες με μέλι, μουστάρδα & μηλόξιδο

Χοιρινές μπριζόλες γλασαρισμένες με μέλι, μουστάρδα και μηλόξιδο. Μια εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή για ένα ξεχωριστό πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο πάχους 2,5 εκ. περίπου
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 2 κ.σ. κοφτές μουστάρδα
  • 1 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1/2 κ.γ. corn flour
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τις μπριζόλες και τις χαράζετε ελαφρώς για να εισχωρήσουν τα μπαχάρια και το γλάσο μελιού. 
  2. Σε μπολ ανακατεύετε καλά τη ζάχαρη, αλάτι & πιπέρι και με αυτό το μείγμα πασπαλίζετε και πατάτε καλά με τα χέρια σας το μείγμα τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το μηλόξιδο στο οποίο έχετε διαλύσει το κορν φλάουρ, προσθέτετε το μέλι, τη μουστάρδα, το θυμάρι και το πιπέρι καγιέν, το σιγοβράζετε για 5′ περίπου, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει και το κατεβάζετε από τη φωτιά.
  4. Βάζετε τις μπριζόλες σε σχάρα στο φούρνο και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς για 5 λ περίπου από κάθε πλευρά. Γυρίζετε τη θερμοκρασία στο γκρίλ, αλείφετε καλά με με το μείγμα μελιού τις μπριζόλες και τις ψήνετε για 2-3 λ από κάθε πλευρά. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας. Μη παραψηθεί και χάσει τους χυμούς του το κρέας.
  5. Βγάζετε από το φούρνο και όπως είναι καυτές τις γλασάρετε με το υπόλοιπο μείγμα μελιού. Τις αφήνετε για 5-8 λ να “σταθεί” και να “πιεί” το μείγμα μελιού, σερβίρετε με ζυμαρικά ή ρύζι ή πουρέ και απολαμβάνετε ένα πεντανόστιμο πιάτο.

honey-glazed-pork-chops-1

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες γλασαρισμένες με μέλι, μουστάρδα & μηλόξιδο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.