Χοιρινές μπριζόλες με φασόλια και φινόκιο στο φούρνο

Χοιρινές μπριζόλες με φασόλια και φινόκιο στο φούρνο

Χοιρινές μπριζόλες με φασόλια και μαραδόριζα [φινόκιο] στο φούρνο. Μια συνταγή για ένα πρωτότυπο πεντανόστιμο πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 300 γρ. φασόλια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 μαραθόριζα [φινόκιο] σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτί [400 γρ.] τοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1/2 φλ. τσαγιού [125 ml] ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μουλιάζετε από τη προηγούμενη τα φασόλια. Την επομένη τα βράζετε και τα στραγγίζετε. 
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το κρεμμύδι και το τη μαραθόριζα και σοτάρετε για 10 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμα.
  4. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό κότας στον οποίο έχετε διαλύσει το ντοματοπελτέ, τα φασόλια, αλατοπιπερώνετε και αυξάνετε τη θερμοκρασία. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζετε από τη φωτιά και τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος.
  5. Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπριζόλες, τις οποίες ήδη έχετε αλατοπιπερώσει, σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τις μπριζόλες στο ταψί με το μείγμα φασολιών και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να γίνουν οι μπριζόλες.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες με φασόλια και φινόκιο στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.