Χοιρινές μπριζόλες με φασκόμηλο και σάλτσα κρασιού

Χοιρινές μπριζόλες με φασκόμηλο και σάλτσα κρασιού

Υπέροχες χοιρινές μπριζόλες, τηγανισμένες σε αρωματισμένο λάδι με σκόρδο και φασκόμηλο, σιγομαγειρεμένες σε σάλτσα κρασιού, με κάπαρη. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 2
  • 8-9 φύλλα φασκόμηλο κατά προτίμηση φρέσκο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 2 κοφτές κ.σ. κάπαρη, ξεπλυμένες και στραγγισμένες
  • 1 κ.σ. βούτυρο κρύο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πριν μαγειρέψετε τις μπριζόλες σας τις αφήνετε εκτός ψυγείου για 1 ώρα περίπου για να έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά τις πλένετε, τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις αλατοπιπερώνετε και από τις 2 πλευρές. 
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, και σοτάρετε το σκόρδο για 1-2 λ ή μέχρι να αρωματιστεί καλά το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια αφαιρείτε το σκόρδο ρίχνετε στο λάδι τα φύλλα φασκόμηλου και τα σοτάρετε για 1/2 λ να βγάλουν το άρωμά τους. 
  3. Μόλις μυρίσει το φασκόμηλο, βάζετε στο τηγάνι τις μπριζόλες και τις σοτάρετε και από τις δύο πλευρές για 1-2 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και “θωρακιστούν”. “Σβήνετε” με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτετε το ζωμό κότας και τη κάπαρη, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και το αφήνετε να βράσει για 10 λ . 
  4. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά, προσθέτετε το κρύο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Το σερβίρετε, περιχυμένο με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και το συνοδεύετε με πατάτες φούρνου ή πουρέ και σαλάτα επιλογής σας. 

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες με φασκόμηλο και σάλτσα κρασιού