Χοιρινές μπριζόλες με μπύρα, μανιτάρια και πιπεριές

Χοιρινές μπριζόλες με μπύρα, μανιτάρια και πιπεριές

Μια διαφορετική συνταγή για να απολαύσετε τη χοιρινή μπριζόλα σας. Ψημένη στη μπύρα με πολύχρωμες πιπεριές και τη γλυκιά γεύση των κρεμμυδιών θα ξετρελάνει τα παιδιά και θα γοητεύσει τους μεγάλους.

Υλικά συνταγής

  • 4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 μέτριες πιπεριές σε διάφορα χρώματα (κίτρινη, κόκκινη, πράσινη) κομμένες σε ροδέλες
  • 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 330 ml (1 κουτάκι) μπύρα
  • 1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 1/2 φλ. ζεστό νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ 
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε βαθύ μεγάλο τηγάνι με καπάκι βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές μέχρι να θωρακιστούν και πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
  2. Στη συνέχεια, στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσουν ελαφρώς, ρίχνουμε και τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για 2-3 λ ανακατεύοντας και ξαναβάζουμε στο τηγάνι τις μπριζόλες.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη πάπρικα και σβήνουμε με τη μπύρα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λ (ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας).
  4. Ζεσταίνουμε το 1/2 φλ. τσαγιού νερό και διαλύουμε το κύβο κνορ. Σε 4-5 κ.σ. κρύο νερό διαλύουμε το κορν φλάουερ το προσθέτουμε στο χλιαρό ζωμό και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα στο φαγητό μας και το αφήνουμε στη φωτιά για 3-4 λ ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό μας με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι.

Σημείωση: Μπορείτε αντί να πήξετε τη σάλτσα με κορν φλάουρ προρείτε να προσθέσετε 200 ml κρέμα γάλακτος.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες με μπύρα, μανιτάρια και πιπεριές

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.