Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα

Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα

Μια συνταγή για τα πιο μαλακά και νόστιμο χοιρινά μαριναρισμένα σουβλάκια που φάγατε ποτέ. Απολαύστε τα με ρύζι ή μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. χοιρινό κρέας (ώμος) κομμένο σε μπουκιές
  • Για τη μαρινάδα:
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμονιού ο χυμός
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό αρωματικό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή στο μπλέντερ μαζί με λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κ.σ. σόγια σος
  • δενδρολίβανο, ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείστε σε ένα μπολ τα κομμάτια του κρέατος. Ανακατέψτε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά και μυρωδικά και φτιάξτε έτσι τη μαρινάδα σας. Περιχύστε με αυτή το κρέας, ανακατέψτε,σκεπάστε το μπολ με καπάκι και αφήστε το στο ψυγείο να μαριναριστεί για όλο το βράδυ (όσο περισσότερο μαριναριστεί το κρέας σας, τόσο πιο νόστιμο και μαλακό θα είναι).
  2. Την επόμενη μέρα, περάστε τα κομμάτια του κρέατος σε καλαμάκια και ψήστε τα στη σχάρα (ή στην τοστιέρα σας) για περίπου 15-20 λ (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών του κρέατος). Για περισσότερη νοστιμιά φροντίστε να βρέχετε τα σουβλάκια σας με τη μαρινάδα!

dcf_20150531193957_25408

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα