Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα πεντανόστιμα

Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα πεντανόστιμα

Υπέροχα και πεντανόστιμα, μαριναρισμένα χοιρινά σουβλάκια. Ένα αγαπημένο και πάντα

ευπρόσδεκτο, από μικρούς και μεγάλους πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) που “θέλει” το χρόνο του λόγω της μαρινάδας αλλά που σίγουρα θα απολαύσετε ένα σουβλάκι που θα σας απογειώσει τη γεύση λόγω της μαλακής υφής του και της γεύσης του. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη μαρινάδα:
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού 
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
  • Για το κρέας:
  • 700 χοιρινό κρέας (ώμος ή σπάλα), κομμένα σε κύβους 2,5-3 εκ. περίπου
  • αλάτι πιπέρι
  • κομμάτια κρεμμυδιού, πιπεριάς και ντομάτας για το σουβλάκι (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε μια μεγάλη σακούλα poly bag, που κλείνει αεροστεγώς, βάζετε μέσα όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, τη κλείνετε καλά και την ανακινείτε να ανακατευτούν τα υλικά και οι γεύσεις της μαρινάδας. [*]
  2. Κόβετε το χοιρινό (ή έχετε ζητήσει να σας το κόψει ο χασάπης), σε κύβους 2,5-3 εκ., το αλατοπιπερώνετε καλά και το βάζετε μέσα στη σακούλα με τη μαρινάδα. Τη ξανακλείνετε αεροστεγώς και την αφήνετε, μέσα σε πυρέξ, στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες, ιδανικά και για ένα ολόκληρο βράδυ. 
  3. Περνάτε τα κομμάτια κρέατος σε μεταλλική ή ξύλινα σουβλάκια, βάζοντας (προαιρετικά) ανάμεσα στο κρέας, κομμάτια ντομάτας, πιπεριάς και κρεμμυδιού. [**]
  4. Τα ψήνετε στη σχάρα του φούρνου ή ψηστιέρας ή σε τοστιέρα ή γκριλιέρα, για περίπου 15-17 λ περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών του κρέατος) γυρίζοντάς τα περιστασικά απ” όλες τις πλευρές. Για περισσότερη νοστιμιά, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, φροντίστε να βρέχετε τα σουβλάκια με τη μαρινάδα.
  5. Τα βγάζετε από τη φωτιά, τα αφήνετε στην άκρη για 5 λ να σταθούν και τα σερβίρετε με τζατζίκι, πατάτες τηγανιτέ και πίτες και … καλή σας όρεξη.

[*]Αν δεν έχετε μεγάλη σακούλα Poly Bag βάλτε τα υλικά για μαρινάδα σε μεγάλο γυάλινο μπολ, τα ανακατεύετε καλά, προσθέτετετε και το κρέας, σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο. [**] Αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλάκια μουλιάστε πρώτα σε νερό για μερικές ώρες ώστε να μη καούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα πεντανόστιμα