Χοιρινά σουβλάκια με λαχανικά

Χοιρινά σουβλάκια με λαχανικά

Υπέροχα μαριναρισμένα χοιρινά σουβλάκια με πιπεριές και κρεμμύδια. Ένα εύκολο στη παρασκευή του ελαφρύ και πολύ νόστιμο πιάτο. Συνοδέψτε το με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές για το οικογενειακό τραπέζι ή απλώς με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και απολαύστε ένα τέλειο γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό, ώμος ή σπάλα, κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλες φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 λεμονιού το χυμό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Αφού τα αλατοπιπερώσετε ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες να μαριναριστεί το κρέας.
  2. Περνάτε τα κομμάτια του χοιρινού και των λαχανικών εναλλάξ σε μεταλλικές ή ξύλινες μικρές σούβλες [*] για σουβλάκια και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 8-10 λ περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και ψηθούν απ” όλες τις πλευρές. Τα σερβίρετε ζεστά με ντομάτα σαλάτα και συνοδευτικό επιλογής σας. 

[*] Αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα καλαμάκια για να μην καούν και ξεφλουδίσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος, βουτήξτε τα για μισή ώρα σε νερό.

ναι

Πηγή, Φωτο Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινά σουβλάκια με λαχανικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.