Χοιρινά σνίτσελ με σάλτσα μανιταριών

Χοιρινά σνίτσελ με σάλτσα μανιταριών

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πολύ απλό και νόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια. Χοιρινά σνίτσελ με υπέροχη σάλτσα μανιταριών.

Υλικά συνταγής

  • Για τα σνίτσελ:
  • 4 χοιρινά σνίτσελ
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα μανιταριών:
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 220 γρ. μανιτάρια φρέσκα λευκά σε λεπτές φέτες 
  • 2 κοφτές κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμός κρέατος 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα σνίτσελ: Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ. Σε ένα πιάτο βάζετε το 1/2 φλ. αλεύρι, σε δεύτερο πιάτο βάζετε το αυγό και το χτυπάτε και σε τρίτο πιάτο βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά και τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύετε καλά. Πανάρετε το κάθε σνίτσελ και από τις δύο πλευρές, πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος από το μείγμα τριμμένης φρυγανιάς-σκόνης σκόρδου, φροντίζοντας κάθε φορά να καλυφθεί καλά.
  2. Ζεσταίνετε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία, σε αντικολλητικό τηγάνι σε τηγανίζετε τα 2 σνίτσελ, περίπου 4 λ από κάθε πλευρά. Τα βγάζετε σε πιατέλα, προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα υπόλοιπα 2 σνίτσελ. Τα βγάζετε και αυτά στη πιατέλα.
  3. Για τη σάλτσα μανιταριών: Σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας. Λιώστε το βούτυρο, σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε τις φέτες μανιταριών, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν για 5 λ περίπου. Αλατοπιπερώνετε τα μανιτάρια και τα πασπαλίζετε με τη 2 κοφτές κ.σ. αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το γάλα και το ζωμό και αφήνετε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λ περίπου μέχρι να πήξει.
  4. Σερβίρετε τα χοιρινά σνίτσελ και τα περιχύνετε με τη σάλτσα μανιταριών. Συνοδεύστε τα με πουρέ, ή πατάτες τηγανιτές, ή απλά με μια μεγάλη σαλάτα με βραστά ή φρέσκα λαχανικά και απολαύστε τα.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινά σνίτσελ με σάλτσα μανιταριών