Χοιρινά παντσετάκια κοκκινιστά

Χοιρινά παντσετάκια κοκκινιστά

Χοιρινά παντσετάκια κοκκινιστά. Τόσο απλό, τόσο εύκολο, τόσο γρήγορο στη παρασκευή του, αλλά το τόσο νόστιμο και χορταστικό πιάτο. Όπως και αν το συνοδεύσετε, με πιλάφι, με πουρέ, με πατάτες τηγανιτές, με ζυμαρικά, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε ένα εξαιρετικής γεύσης πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό χοιρινή παντσέτα σε μπουκίτσες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 200 ml συμπυκνωμένο  ντοματοχυμό
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι σκόνη ή μερικά ολόκληρα μπαχάρια
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζητάτε στο χασάπη σας να κόψει τις παντσέτες σε μπουκίτσες ειδάλλως κόψτε τες εσείς. Τις πλένετε και τις “ταμπονάρετε” με χαρτί κουζίνας.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε την ψιλοκομμένη πανσέτα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο και μαλακώσει.
  3. Προσθέτετε το σκόρδο, τη δάφνη, τη κανέλα, τα μπαχάρια, τη ζάχαρη και το πελτέ και ανακατεύετε να βγούν τα αρώματά τους. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέτετε το ντοματοχυμό και 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το σκεύος και σιγοβράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 50 λ περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα. [αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό].
  4. Σερβίρετε ζεστό τα κοκκινιστά παντσετάκια με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή με πιλάφι ή με ζυμαρικό αρεσκείας σας.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινά παντσετάκια κοκκινιστά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.