Χοιρινά παϊδάκια με τραγανή γλυκόξινη κρούστα

Χοιρινά παϊδάκια με τραγανή γλυκόξινη κρούστα

Μια συνταγή για μαριναρισμένα χοιρινά παϊδάκια με μια υπέροχη τραγανή γλυκόξινη κρούστα.Ένα πεντανόστιμο πιάτο για γεύμα ή δείπνο συνοδευόμενο με τηγανιτές πατάτες ή με μια ωραία μεγάλη σαλάτα ή και τα δύο.

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά άκρες από χοιρινά παϊδάκια (spare ribs)
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση με κόκκους)
  • 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. ξερό κόλιανδρο χονδροκοπανισμένο
  • 2 κ.γ. χοντροαλεσμένα ανάμεικτα πιπέρια
  • 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το μέλι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας και το βαλσαμικό ξίδι και προσθέτω τα παϊδάκια. Ανακατεύω με τα χέρια μου για να βραχούν καλά τα παϊδάκια με το μείγμα, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
  2. Προθερμαίνω  το φούρνο στους 200 C. Στρώνω ένα μεγάλο ταψί φούρνου ή μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζω το κόλιανδρο, τα πιπέρια και το τζίντζερ και νοστιμίζω με αλάτι. Τα ανακατεύω καλά. Παίρνω ένα-ένα τα παϊδάκια, τα τινάζω ελαφρώς από τη μαρινάδα και, χωρίς να τα σκουπίσω, τα περνάω από το μείγμα μπαχαρικών.
  3. Απλώνω τα παϊδάκια στο ταψί, σε μονή στρώση και τα ψήνω για 20 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180 C και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν και σκουρόχρωμη και τραγανή κρούστα (όχι όμως να καούν γιατί στεγνώνουν και πικρίζουν). Στο διάστημα αυτό το κρέας τους θα έχει μελώσει και το λίπος θα γίνει τραγανό και απολαυστικό. Τα σερβίρω αμέσως.

[*] Zητήσετε από τον κρεοπώλη να σας  χωρίσει τις άκρες από τα παϊδάκια μια προς μια.

Saucy_Chili-Orange_Pork_Back_Ribs_HR1-1024x1024

 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινά παϊδάκια με τραγανή γλυκόξινη κρούστα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.