
Αναρτήθηκε στις 14/11/2014 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές, Σως - Dressings
Χοιρινά παϊδάκια (Ribs) γλασαρισμένα με σάλτσα μπάρμπεκιου
Μια υπέροχη και εύκολη συνταγή για λαχταριστά Χοιρινά παϊδάκια (Ribs) γλασαρισμένα με μια φανταστική σάλτσα μπάρμπεκιου.
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου: Σε μια κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα ανακατεύετε για 3 λ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Μετά ανεβάζετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε για 5 λ περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Πλένετε τις στηθοπλευρές και τις αλατοπιπερώνετε . Βάζετε σε ένα ταψί τα 500 ml νερό με 2 κ.σ. σάλτσα και τα ανακατεύετε. Τοποθετείτε μέσα στο ταψί με το νερό τις στηθοπλευρές, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, γυρίζοντάς τα μια φορά από την άλλη πλευρά, για 1-1 ½ ώρες περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και με τη βοήθεια ενός πινέλου καλύπτετε τις στηθοπλευρές με το μείγμα της σάλτσας μπάρμπεκιου. Ανάβετε το γκρίλ, ξαναβάζετε τις γλασαρισμένες με τη σάλτσα μπάρπεκιου στο φούρνο (γκρίλ) και τις ψήνετε για 4-5 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να καραμελώσουν και να ξηροψηθούν.
- Βγάλτε τα από το φούρνο και ξανακαλύψτε τα με το αλουμινόχαρτο για 3 λ περίπουνα “ξεκουραστούν”. Τα κόβετε σε μερίδες και τα σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.
14/11/2014
Sintayes.gr,