Χοιρινά κεφτεδάκια με χυλοπίτες και φέτα στο φούρνο

Μια εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο, λαχταριστό, παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό. Χοιρινά κεφτεδάκια με χυλοπίτες και φέτα στο φούρνο. Ένα νοστιμότατο και χορ

Χοιρινά κεφτεδάκια με χυλοπίτες και φέτα στο φούρνο

Χοιρινά κεφτεδάκια με χυλοπίτες και φέτα στο φούρνο Google+0 Pinterest3

Μια εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο, λαχταριστό, παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό. Χοιρινά κεφτεδάκια με χυλοπίτες και φέτα στο φούρνο. Ένα νοστιμότατο και χορταστικό γεύμα για όλη την οικογένεια στο καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • Για τα κεφτεδάκια:
  • 600 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 αυγό
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • αλάτι – πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκαρέ
  • 400 γρ. ντοματοχυμός
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι [*]
  • 3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1/2 κιλό χυλοπίτες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα κεφτεδάκια: Σε μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Πλάθετε μπαλάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε ελαφρώς τα για να τα “θωρακίσετε” Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Για τη σάλτσα ντομάτας: Σε ένα, κατά προτίμηση, πυρίμαχο ταψί βάζετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 3-4 λ περίπου μέχρι να σοταρισθούν ελαφρώς. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοχυμό, τη ζάχαρη, 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό και αφήνετε τη σάλτσα να ψηθεί για 8-10 λ.
  3. Προσθέτετε τα κεφτεδάκια, τα ζυμαρικά και το υπόλοιπο 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, σκεπάζετε καλά το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 4ο λ περίπου μέχρι να γίνουν οι χυλοπίτες. Κατά διαστήματα ελέγχετε αν χρειάζεται να προσθέτετε ζεστό νερό.
  4. Ξεσκεπάζετε το φαγητό, προσθέτετε τη θρυμματισμένη φέτα στο ταψί, ανακατεύετε και αφήνετε στο φούρνο 2-3 λ ακόμα. Το βγάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

[*] Προσοχή στο αλάτι λόγω της φέτας.

Χρησιμοποιήστε χυλοπίτες αρεσκείας σας μικρές ή μεγαλύτερες.

xilopites-me-kotopoulo-sth-gastra

Πηγή

06/04/2016

www.sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινά κεφτεδάκια με χυλοπίτες και φέτα στο φούρνο

  Tags: ζυμαρικά κιμάς κόκκινο κρέας κυρίως πιάτα συνταγές φούρνου χοιρινός χυλοπίτες

Rating
( No ratings yet )
Συνταγές της μαμάς - Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: