Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα ροκφόρ και μανιτάρια
Μια συνταγή για μια πεντανόστιμη συνταγή. Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα ροκφόρ και μανιτάρια. Συνοδεύστε το με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο.
Υλικά συνταγής
- 2 χοιρινά φιλετάκια σε φέτες [ψαρονέφρι ή μπούτι]
- 80 γρ. ροκφόρ
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. μανιτάρια
- 2 κ.σ. βιτάμ
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος [κύβος βοδινού]
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βιτάμ. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τα φιλετάκια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε για 6-8 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Επαναλαμβάνουμε, το ίδιο για όλα τα φιλετάκια, τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
- Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρυμμυδάκια και τα μανιτάρια για 5′ περίπου ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και τέλος γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε και το ροκφόρ θρυμματισμένο και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα φιλετάκια και τα αφήνουμε όλα μαζί για 2′-3′ και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
24/06/2015
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα ροκφόρ και μανιτάρια
Tags: κατσαρόλας κόκκινο κρέας κυρίως πιάτα μανιτάρια σάλτσα ροκφόρ συνταγές φιλετάκια χοιρινό