Χοιρινά φιλετάκια με πιπεριές και σάλτσα λεμονιού

Χοιρινά φιλετάκια με πιπεριές και σάλτσα λεμονιού

Μια συνταγή για ένα απλό, πολύ νόστιμο εύκολο και γρήγορο φαγητό. Πολύ μαλακό ψαρονέφρι χοιρινό, πασπαλισμένο με θυμάρι, ψιλοκομμένες πιπεριές, μαγειρεμένο με κρασί και λεμόνι.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες 
  • 150 γρ. βιτάμ (κατά προτίμηση μαλακό)
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 ml κρασί ξηρό λευκό
  • χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
  • λίγο θυμάρι
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζητείστε από το χασάπη σας να σας κόψει το ψαρονέφρι σε φέτες και να το χτυπήσει λίγο σαν σνίτσελ. Αλατοπιπερώστε τα φιλετάκια, πασπαλίστε τα με το θυμάρι και αλευρώστε τα καλά.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε το βιτάμ και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.
  3. Στη συνέχεια ρίξτε τα χοιρινά φιλετάκια στο ίδιο τηγάνι, έως ότου σοταριστούν και από τις δύο πλευρές. Σβήστε με το κρασί, συμπληρώστε με 180 ml νερό, προσθέστε και λιώστε το κύβο λαχανικών. Αφήστε μέχρι να μαγειρευτούν τα χοιρινά φιλετάκια και να δέσει η σάλτσα τους.

ddddd

vitam.gr

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινά φιλετάκια με πιπεριές και σάλτσα λεμονιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.