Χοιρινά φιλετάκια σε σάλτσα μανιταριών με πουρέ

Χοιρινά φιλετάκια σε σάλτσα μανιταριών με πουρέ

Χοιρινά φιλετάκια με υπέροχη σάλτσα μανιταριών σερβιρισμένο με βελούδινο πουρέ.Μια συνταγή (προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα εύκολο, γρήγορο πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε στο οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό χοιρινά φιλετάκια (κατά προτίμηση από ψαρονέφρι ή χτένι σπάλας κομμένο σε μικρά κομματάκια)
  • 200 γρ. λευκά άσπρα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. σπόρους κύμινου
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ή νερό
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη + φυλλαράκια ολόκληρα για γαρνίρισμα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • πουρές για συνοδευτικό [βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις φέτες κρεμμυδιού για 4 περίπου λ μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν ελαφρώς. Δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα μανιτάρια, τις φέτες χοιρινού και τους σπόρους κύμινου και σοτάρετε, ανακατεύοντας,  για 4-5 λ μέχρι το κρέας να πάρει ένα καφέ χρώμα.
  2. Προσθέτετε το πελτέ ντομάτας, το ζωμό κότας ή ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά να διαλυθεί ο πελτές. Αφήνετε να βράσει για 2-3 λ. Κατόπιν προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος με το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζετε και τη ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη και αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις για 2 λ ανακινώντας το τηγάνι. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  3. Εν τω μεταξύ έχετε βράσει τις πατάτες για τον πουρέ, τον φτιάχνετε σύμφωνα με τις οδηγίες και τον σερβίρετε ως συνοδευτικό μαζί με τα ζεστά φιλετάκια χοιρινού με τα μανιτάρια και τη σάλτσα του. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινά φιλετάκια σε σάλτσα μανιταριών με πουρέ