Χοιρινά φιλέτα με Blue cheese

Χοιρινά φιλέτα με Blue cheese

Χοιρινά φιλέτα με Blue cheese. Συνοδεύστε το με πουρέ ή πατάτες φούρνου και απολαύστε ένα πεντανόστιμο πιάτο για το Κυριακάτικο οικογενειακό ή επίσημο τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 750 χοιρινά φιλέτα από μπούτι σε φέτες πάχους 0,5 cm
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 1 κύβο σπιτικό ζωμό κότας
  • 250 ml ζεστό νερό
  • 50 γρ. blue cheese σε κομμάτια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα βουτάμε στο αλεύρι να καλυφθούν ομοιόμορφα και τινάζουμε το περίσσιο.
  2. Σε  ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι βάζουμε ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά.  Κρατάμε τα φιλέτα στην άκρη, ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και τα φιλέτα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κονιάκ.
  3. Προσθέτουμε το ζεστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει το σπιτικό ζωμό, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι ή άλλη της αρεσκείας μας [προαιρετικά] ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί και τέλος προσθέτουμε το blue cheese. Σιγοβράζουμε για 1 λεπτό για να “δέσουν” τα υλικά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με πουρέ στο φούρνο [βλέπε συνταγή εδώ] ή με πατάτες φούρνου. 

* Αν η προσθήκη της μαρμελάδας δεν είναι στις γεύσεις σας, μπορείτε να τη παραλείψετε τη και να συνεχίσετε τη διαδικασία μόνο με το blue cheese.

20141218_143930

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινά φιλέτα με Blue cheese

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.