Χοιρινά μπριζολάκια στο τηγάνι με μέλι, πορτοκάλι & μουστάρδα

Χοιρινά μπριζολάκια στο τηγάνι με μέλι, πορτοκάλι & μουστάρδα

Μαριναρισμένα χοιρινά μπριζολάκια γλασαρισμένα με μέλι και μουστάρδα. Mια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα απολαυστικό και απλό πιάτο, με μια τετράδα υλικών χοιρινό, μουστάρδα, μέλι και πορτοκάλι που κάνουν πολύ ταιριαστή παρέα…

Υλικά συνταγής

  • 4 χοιρινά μπριζολάκια (150 γρ. το ένα περίπου)
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο 
  • 2-3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μπολ βάζετε το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα το χυμό πορτοκαλιού, 3 κ.σ. λάδι και τα χτυπάτε καλά να ενσωματωθούν. Βάζετε τη μαρινάδα σε σακούλα τροφίμων poly bag, προσθέτετε τα μπριζολάκια, τη κλείνετε καλά από πάνω και την ανακινείτε να πάει παντού η μαρινάδα. Τη βάζετε σε πυρέξ και αφήνετε τα μπριζολάκια να μαριναριστούν στο ψυγείο, ανακινώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πάει παντού η μαρινάδα, για 2 ώρες τουλάχιστον.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα αρώματά της.
  3. Βγάζετε το σκόρδο από το τηγάνι. Αφαιρείτε τα μπριζολάκια από τη μαρινάδα, τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ροδίσουν και από τις 2 πλευρές σβήνετε με τη μαρινάδα και τα αφήνετε να ψηθούν. 
  4. Μόλις η σάλτσα δέσει , αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Γαρνίρετε με φέτες πορτοκαλιού και τα σερβίρετε ζεστά με μια δροσερή σαλάτα και τηγανητές πατάτες.

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινά μπριζολάκια στο τηγάνι με μέλι, πορτοκάλι & μουστάρδα