Αναρτήθηκε στις 18/04/2019 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Χοιρινά μπριζολάκια στη γάστρα με πατάτες πιπεριές και μπέικον
Πεντανόστιμα χοιρινά μπριζολάκια στη γάστρα με μελωμένες πατατούλες, πιπεριές και μπέικον γαλοπούλας, μαγειρεμένο στη γάστρα. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γεύμα στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι ιδανικό για τις εργαζόμενες που θέλουν ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό χωρίς να στερείτε τίποτα από τη γεύση του.
Υλικά συνταγής
- 4 χοιρινά μπριζολάκια
- 100 γρ. μπέικον, κατά προτίμηση γαλοπούλας, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 3 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη) κομμένες σε μέτριες φέτες
- 2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι (ή 2 κ.σ. μουστάρδα + 1 κ.γ. μέλι)
- 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- μείγμα μυρωδικών (ρίγανη, θυμάρι, δάφνη)
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε στη χύτρα το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, και σοτάρετε τα μπριζολάκια και από τις 2 πλευρές μέχρι πάρουν χρώμα και να θωρακιστούν. Τα βγάζετε από τη χύτρα και τα μεταφέρετε σε μπολ.
- Προσθέτετε στη ζεστή χύτρα, αν απαιτείται, 2-3 κ.σ. επιπλέον ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια, ρίχνετε τις πατάτες, τις πιπεριές, το μπέικον γαλοπούλας και το μείγμα μυρωδικών και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα με μέλι ή και το μέλι, το χυμό λεμονιού και το 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει σάλτσα. Προσθέτετε στη χύτρα τη σάλτσα μουστάρδας, τα μπριζολάκια μαζί με τυχόν ζωμούς τους από το μπολ που τα είχατε και αλατοπίπερο.
- Κλείνετε τη χύτρα με το καπάκι της και μαγειρεύετε το φαγητό σας για 18 λ. Σερβίρετε τα μπριζολάκια σας ζεστά με τυρί φέτα και φρέσκο ζεστό ψωμί.
Πηγή http://chefonair.gr
18/04/2019
Sintayes.gr,
Συνταγή: Χοιρινά μπριζολάκια στη γάστρα με πατάτες πιπεριές και μπέικον