Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα Ντιζόν

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα Ντιζόν

Χοιρινά μπριζολάκια με υπέροχη σάλτσα Ντιζόν. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πιάτο που με την υπέροχη σάλτσα της, αναδεικνύει μια απλή χοιρινή μπριζόλα σε μια γευστική πανδαισία.

Υλικά συνταγής

  • 4 χοιρινά μπριζολάκια (180 γρ. το ένα περίπου)
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 200 ml ζωμό κότας
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 50 γρ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ.  φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι πιπέρι
  • βραστές πατάτες  με βούτυρο και μαϊντανό 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε τα χοιρινά μπριζολάκια και τα πασπαλίζετε και από τις δύο πλευρές με τις 3 κ.σ. αλεύρι.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τα μπριζολάκια για 5-6 λ από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα αλλά χωρίς να χάσουν τους ζωμούς τους. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά, τα βάζετε σε ένα ταψί και τα διατηρείτε ζεστά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, μέχρι να φτιάξετε τη σάλτσα.
  3. Ρίχνετε στο ίδιο τηγάνι τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 5 λ. Προσθέτετε στο τηγάνι και την υπόλοιπη 1 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύετε το κρεμμύδι με το αλεύρι για 1 λ ακόμα.
  4. Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το ζωμό κότας και σιγοβράζετε για 5 λ. Προσθέτετε τη μουστάρδα Dijon, τα αγγουράκια τουρσί το εστραγκόν και τη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε, σε χαμηλή θερμοκρσία για 2-3 λ. Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. 
  5. Σερβίρετε σε πιάτα τις μπριζόλες και τις περιχύνετε με τη σάλτσα μουστάρδας. Τις σερβίρετε με βραστές πατάτες, περιχυμένες με βούτυρο πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βασική ιδέα πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα Ντιζόν

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.