Cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα γεμιστή με κεράσι

Cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα γεμιστή με κεράσι

Ένα υπέροχο cheesecake με τραγανή μπισκοτένια βάση με ινδοκάρυδο, με μείγμα κρέμας τυριού και ζαχαρούχου γάλακτος και σοκολάτα γάλακτος γεμιστή με κεράσι. Μα συνταγή (από εδώ) για ένα πολύ εύκολο στη παρασκευή του με πλούσια υπέροχη γεύση να το απολαύσετε ως επιδόρπιο και όχι μόνο…

Υλικά συνταγής

  • Για τη μπισκοτένια βάση:
  • 200 γρ. μπισκότα βουτύρου τύπου Πτι Μπερ
  • 1/3 φλ. τσαγιού (25 γρ.) ινδοκάρυδο
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο + 2 κ.σ. για άλειμμα ταψιού
  • Για τη γέμιση cheesecake:
  • 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • ¼ φλ. τσαγιού (60 ml) χυμό λεμονιού 
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 
  • 3 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • ¼ φλ. τσαγιού (60 ml) βραστό νερό
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
  • 170 γρ. σοκολάτα με γέμιση κεράσι, κομμένη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα ταψί με διάσταση βάσης 18 x 28 εκ. περίπου και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Το αφήνετε στην άκρη.
  2. Για τη μπισκοτένια βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα, σχεδόν σε σκόνη, στο μούλτι και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε το ινδοκάρυδο και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το με τα χέρια σας, σε όλη τη βάση και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί. 
  3. Για τη γέμιση cheesecake: Βάζετε το τυριού κρέμα σε ένα μπολ και το χτυπάτε με το μίξερ για 1 λ. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Διαλύετε καλά τη σκόνη ζελατίνης στο βραστό νερό, τη ρίχνετε και αυτή στο μείγμα τυριού και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί. 
  4. Σε άλλο καθαρό μπολ ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με καθαρό και στεγνό μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Τη ρίχνετε μέσα στο μείγμα τυριού και χτυπάτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ.
  5. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα πάνω από το cheesecake και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί η σοκολάτα ομοιόμορφα. Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και την απλώνετε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια.
  6. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί το μείγμα. Το κόβετε σε μικρά τετράγωνα και σερβίρετε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα γεμιστή με κεράσι