Cheesecake βανίλιας με βατόμουρα χωρίς ψήσιμο

Cheesecake βανίλιας με βατόμουρα χωρίς ψήσιμο

Υπέροχο cheesecake βανίλιας, με γλάσο φρούτων. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα εξαιρετικό,  ανάλαφρο, δροσερό γλύκισμα, που θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του… Με τα φρέσκα μούρα, και φράουλες, μύρτιλλα, βατόμουρα ή σμέρουρα στη κορυφή του και στο cheesecake θα έχετε τη τέλεια καλοκαιρινή απόλαυση!

Υλικά συνταγής

  • Για το γλάσο μούρων: 
  • 160 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα, σμέουρα ή και μούρα ή φράουλες
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1/2 φλ. τσσαγιού (105 γρ.) ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Για τη βάση: 
  • 240 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ
  • 3 κ.σ. (40 γρ.) ζάχαρη 
  • 110 γρ. βούτυρο λιωμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για το cheesecake:
  • 680 γρ. μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού (105 γρ.) ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας  (1+1 χωριστά)
  • 1¼ φλ. τσαγιού (300ml) κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
  • 3/4 φλ. τσαγιού (90 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • Για το γλάσο φρέσκων φρούτων:
  • 160 γρ. φρέσκα φρούτα όπως μούρα, φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1/2 φλ. τσσαγιού (105 γρ.) ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Για γαρνίρισμα:
  • βατόμουρα, φράουλες, μύρτιλλα, μούρα, κράνα, σμέουρα 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το γλάσο μούρων: Πλένετε τα βατόμουρα ή τα μούρα ή σμέουρα και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν (αν έχετε κατεψυγμένα αφήστε τα να ξεπαγώσουν καλά σε απορροφητικό χαρτί). Τα βάζετε σε μούλτι μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν σαν “πουρές”. Η ποσότητα του “πουρέ” που θα έχετε, θα πρέπει να είναι 3/4 φλ. τσαγιού περίπου.
  2. Μεταφέρετε το “πουρέ” σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε διαρκώς σε μέτρια φωτιά, για 8-10 λ ή μέχρι να πήξει το γλάσο. Μόλις πάρει βράση, το αφήνετε για 1 λ και μετά το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
  3. Για τη βάση: Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση, με διαστάση βάσης 22 ή 23 εκ. Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα μαζί με τη ζάχαρη σε multi. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι και το πατάτε ισομερώς στη βάση του. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώνει η βάση.
  4. Για τη γέμιση cheesecake: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε ένα λείο, αφράτο μείγμα. 
  5. Σε άλλο, καθαρό μπολ, τοποθετείτε το υπόλοιπο 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε, με καθαρό και στεγνό μίξερ, μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Ρίχνετε το 1/3 της σαντιγί μέσα στο μπολ με το μείγμα τυριού και ανακατεύετε πολύ απαλά, με μια μαρίζ, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία σε άλλες 2 δόσεις με τη σαντιγί μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα με όλη τη σαντιγί.
  6. Χωρίζετε το μείγμα cheesecake σε 2 ίσα μέρη. Στο ένα μέρος ρίχνετε 1/4 από το κρύο πλέον μείγμα γλάσου μούρων και ανακατεύετε ελαφρώς να ενσωματωθεί και να πάρει ένα απαλό ροζ χρώμα. Στρώνετε το μείγμα cheesecake-μούρων πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και απλώνετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα cheesecake-βανίλιας.
  7. Ισιώνετε την επιφάνεια, σκεπάζετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6-7 ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ για να κρυώσει και σφίξει καλά το cheesecake. Στο ψυγείο βάζετε και τον υπόλοιπο “πουρέ” γλάσου μούρων, σε μπολ σκεπασμένο και αυτό με πλαστική μεμβράνη.
  8. Για το γαρνίρισμα και σερβίρισμα: Πριν σερβίρετε ξεφορμάρετε το cheesecake και το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Στρώνετε από πάνω το υπόλοιπο γλάσο μούρων (ίσως χρειαστεί να ζεστάνετε πολύ λίγο για να μη λιώσει το cheesecake,το κρύο γλάσο με 1 κ.γ νερό, αν είναι πολύ σφιχτό για να γλασάρετε καλύτερα το cheesecake) και γαρνίρετε με φρέσκα, ανάμεικτα φρούτα επιλογής σας (μούρα, φράουλες, μύρτιλλα, βατόμουρα, κράνα, σμέουρα).

rteq

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake βανίλιας με βατόμουρα χωρίς ψήσιμο