Cheesecake σοκολάτας με αμύγδαλα

Cheesecake σοκολάτας με αμύγδαλα

Cheesecake σοκολάτας με αμύγδαλα. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο cheesecake με τραγανή βάση με cookies,  με βελούδινη σοκολατένια κρέμα τυριού με αμύγδαλα και επικάλυψη γκανάζ σοκολάτας. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 250 γρ. cookies σοκολάτας πολτοποιημένα στο μπλέντερ
  • 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 800 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια, λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και χοντροκοπανισµένα
  • Για την επικάλυψη:
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομματάκια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1-2 κ.σ. κονιάκ
  • μερικά αμύγδαλα καβουρδισμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το λιωμένο Flora Soft με τα θρυμματισμένα μπισκότα, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα πηχτό, υγρό μείγμα. Στρώνετε ισομερώς το μείγμα, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας, στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας με διάμετρο βάσης 26 εκ. με αποσπώμενη βάση. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ, το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
  2. Για τη γέμιση: Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρή. Στο κάδο του μίξερ τοποθετείτε το τυρί κρέμα, τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και σφίξει το μείγμα.
  3. Προσθέτετε και τη λιωμένη κουβερτούρα όσο είναι ακόμα χλιαρή και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα. Αφήνετε το μείγμα, προσθέτετε τα κοπανισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν.
  4. Στρώνετε τη κρέμα τυριού πάνω από τη βάση μπισκότων και αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί.
  5. Για την επικάλυψη σοκολάτας: Βάζετε τη κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρόλι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα κομματάκια κουβερτούρας και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα ομοιογενές σοκολατένιο, λείο, μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
  6. Όταν θα θέλετε να σερβίρετε, κόβετε το cheesecake σε κομμάτια, το σερβίρετε σε πιάτα, το περιχύνετε με τη γκανάζ σοκολάτας και το πασπαλίζετε με λίγο κοπανισμένο αμύγδαλο.

olivemagazine.gr

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake σοκολάτας με αμύγδαλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.