Cheesecake σοκολάτας

Cheesecake σοκολάτας

Μια συνταγή για ένα υπέροχο cheesecake σοκολάτας, για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο. Απολαύστε το όλες τις ώρες της ημέρας και σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 10 μπισκότα digestive
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 450 τυρί κρέμα Philadelphia
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 3 αυγά
  • 280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • Για την επικάλυψη:
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 280 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα, σε σκόνη, στο multi και τα αναμιγνύετε καλά με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε το μείγμα στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας διαμέτρου 24εκ., πατώντας καλά με την άκρη των δακτύλων σας, ώστε η βάση να γίνει συμπαγής. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λ και αφήνετε να κρυώσει.
  2. Για τη γέμιση: Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το κακάο και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε σταδιακά, ένα ένα και τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  3. Λιώνετε τα κομματάκια κουβερτούρας σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να σταθεί για 4-5 λ. Τη ρίχνετε στο μείγμα τυριού και χτυπάτε για 1/2 λ μέχρι να έχετε μια σοκολατένια κρέμα.
  4. Στρώνετε το σοκολατένιο μείγμα cheesecake πάνω από τη βάση και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. 
  5. Για την επικάλυψη: Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Τη περιχύνετε στο ψημένο πλέον cheese cake και αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το κόψετε και σερβίρετε.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake σοκολάτας