Cheesecake σοκολάτας με σιρόπι σοκολάτας και φουντούκια

Cheesecake σοκολάτας με σιρόπι σοκολάτας και φουντούκια

Ένα υπέροχο σοκολατένιο cheesecake, γαρνιρισμένο με σιρόπι σοκολάτας και ψιλοκομμένα φουντούκια. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό και γευστικότατο γλύκισμα για να το απολαύσετε με την οικογένεια και τους καλεσμένους σας σε όλες τις περιπτώσεις. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση
  • 1 ⅓ φλ. τσαγιού θρυμματισμένο σε σκόνη μπισκότου Όρεο
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατα λιωμένο + 2 κ.σ. για το άλειμμα ταψιού
  • Για το cheesecake σοκολάτας
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 ½ φλ. τσαγιού μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. ζάχαρη πολύ ψιλή (superfine) κρυσταλλική (αν δεν βρείτε χτυπήστε για λίγο στο multi τη κανονική λευκή κρυσταλλική ζάχαρη για να λεπτύνει ελαφρώς χωρίς όμως να γίνει άχνη)
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 3 μεγάλα αυγά + 3 κρόκους αυγών
  • 2/3 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κ.γ. κακάο, διαλυμένο σε 1 .σ. ζεστό νερό
  • Για γαρνίρισμα
  • Σιρόπι σοκολάτας
  • Ψιλοκομμένα φουντούκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε με τις 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο, ένα ταψάκι 23-25 εκ. με αποσπώμενο πάτο, ή ένα απλό ταψάκι,  στο οποίο έχετε τοποθετήσει και λαδόχαρτο. [*]
  2. Για τη βάση : Λιώνετε τις 2 κ.σ. μαργαρίνη, προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και στρώνετε με το μείγμα τη βάση του βουτυρωμένου σκεύους. Το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει. 
  3. Για το cheesecake σοκολάτας: Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, τους κρόκους αυγών συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Τέλος προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, τη κρέμα γάλακτος και το κακάο διαλυμένο στο ζεστό νερό και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Βγάζετε από το ψυγείο το ταψί με τη παγωμένη βάση και ρίχνετε το μείγμα σοκολάτας από πάνω. 
  6. Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί στο οποίο να χωράει το ταψί με το γλυκό σας, και το γεμίζετε μέχρι λίγο πιό κάτω από τη μέση κοχλαστό νερό. Βάζετε μέσα το μικρό ταψί με το γλυκό και φροντίζετε το καυτό νερό να είναι μέχρι τη μέση του ταψιού με το cheesecake. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λ περίπου.
  7. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και από το ταψί και το αφήνετε σε πιατέλα να κρυώσει. Το βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου μέχρι να κρυώσει τελείως. Το περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτας και ψιλοκομμένα φουντούκια και σερβίρετε.

[*] Το λαδόχαρτο είναι απαραίτητο διότι θα το ψήσουμε μέσα σε νερό.

nc15



Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake σοκολάτας με σιρόπι σοκολάτας και φουντούκια