Cheesecake σοκολάτας με μπισκότα Μιράντα με κακάο και σοκολάτα

Cheesecake σοκολάτας με μπισκότα Μιράντα με κακάο και σοκολάτα

Ένα δροσερό, ανάλαφρο και εξαιρετικά νόστιμο cheesecake σοκολάτας με τραγανή βάση με μπισκότα “Μιράντα” με κακάο και σοκολάτα για έχτρα υπέροχη γεύση. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γλύκισμα που προτείνουμε να δοκιμάσετε. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση
  • 1 πακέτο μπισκότα “Μιράντα” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με κακάο & σοκολάτα 130 γρ.
  • 60 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Για τη γέμιση 
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 550 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λικέρ Καλούα ή άλλο ποτό επιλογής σας (προαιρετικά)
  • Για το σερβίρισμα
  • λίγες φράουλες (ή κεράσια ή μπανάνα ή άλλο φρούτο εποχής επιλογής σας) για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Χτυπάτε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε στο μπολ με το τρίμμα μπισκότου και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν καλά. 
  2. Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 22-24 εκ. και στρώνετε στο πάτο της ένα κομμάτι λαδόκολλα ή πλαστική μεμβράνη. Αδειάζετε μέσα το μείγμα μπισκότων και το στρώνετε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια της βάσης. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνετε να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η μπισκοτένια βάση μέχρι να ετοιμάσετε το μείγμα γέμισης. 
  3. Για τη γέμιση: Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, φροντίζοντας το νερό στη κατσαρολίτσα που σιγοβράζει να μην ακουμπά στο μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη. 
  4. Ρίχνετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενενοποιηθούν καλά και αφρατέψουν. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε μέσα στο μείγμα τυριού τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως τη σοκολάτα.
  5. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότων και το απλώνετε ομοιόμορφα με σπάτουλα να ισιώσει καλά η επιφάνειά του. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο και το αφήνετε για τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν το σερβίρετε.
  6. Για το σερβίρισμα: Ξεφορμάρετε το γλυκό σας, το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, το γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φρούτα εποχής ή/και με σαντιγί, το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε. 

Πηγή 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake σοκολάτας με μπισκότα Μιράντα με κακάο και σοκολάτα