Αναρτήθηκε στις 13/04/2020 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Cheesecake σοκολάτας με φράουλες
Λαχταριστό cheesecake σοκολάτας με φράουλες. Μια συνταγή για ένα αγαπημένο μικρών και μεγάλων γλύκισμα στο οποίο ο απόλυτος συνδυασμός της σοκολάτας με τις φράουλες δίνει ρεσιτάλ γεύσης σε ένα cheesecake που σίγουρα θα αγαπήσετε πολύ! Δοκιμάστε το!!!
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ
- 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σκληρή, λιωμένη
- 2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
- Για τη σοκολατένια κρέμα τυριού
- 800 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά, κρύα
- ⅓ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 250 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 σφηνάκι λικέρ καφέ ή φράουλα
- 1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα
- Για το γαρνίρισμα στο σερβίρισμα
- 400 γρ. φράουλες καθαρισμένες
- λίγο έτοιμο σιρόπι σοκολάτας
- λίγε φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και μετά τα ανακατεύετε με το κακάο και τη λιωμένη μαργαρίνη μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές υγρό μπισκοτένιο μείγμα.
- Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμας με αποσπώμενη βάση 23-24 εκ. και το πιέζετε ελαφρώς προς τα κάτω, με την ανάποδη ενός κουταλιού, ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα η βάση της φόρμας. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ μετά το ξεφουρνίζετε και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.
- Για τη σοκολατένια κρέμα τυριού: Λιώνετε τα κομμάτια της σοκολάτας σε μπεν μαρί, φροντίζοντας να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα στο νερό που σιγοβράζει στη κατσαρόλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως.
- Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε ένα ομογενοποιημένο σοκολατένιο μείγμα.
- Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε στο μείγμα τα τριμμένα αμύγδαλα και το λικέρ, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί καλά.
- Για το γαρνίρισμα στο σερβίρισμα: Πριν σερβίρετε το cheesecake σας, διακοσμείτε την επιφάνειά του με φράουλες κομμένες στη μέση, από πάνω τις περιχύνετε με λίγο σιρόπι σοκολάτας και τις πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή
13/04/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Cheesecake σοκολάτας με φράουλες