Cheesecake με σοκολάτα Mars και βάση με μπισκότα oreo, χωρίς ψήσιμο

Cheesecake με σοκολάτα Mars και βάση με μπισκότα oreo, χωρίς ψήσιμο

Ένα, αφράτο, δροσερό, ανάλαφρο και γευστικότατο cheesecake με σοκολάτα Mars και μπισκοτένια βάση oreo. Μια πολύ εύκολη συνταγή (που βρήκαμε εδώ) για ένα υπέροχο cheesecake για όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. μπισκότα όρεο
  • 90 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 6 σοκολάτες Mars

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε με λίγο βούτυρο ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο διαστάσεων 22 εκ. και στρώνετε στη βάση του χαρτί ψησίματος. Το αφήνετε στην άκρη. Ψιλοκόβετε τις 2 σοκολάτες Mars, τις τοποθετείτε σε μπολάκι και τις αφήνετε στην άκρη.
  2. Θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα oreo μέχρι να γίνουν σαν τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού και το στρώνετε ισομερώς, πιέζοντάς το ελαφρώς, με την ανάποδη ενός κουταλιού στη βάση. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώνει η βάση.
  3. Τοποθετείτε στο κάδο του μίξερ το μαλακωμένο τυρί κρέμα, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να έχετε ένα παχύ, κρεμώδες και λείο μείγμα.  
  4. Ψιλοκόβετε τις υπόλοιπες 4 σοκολάτες Mars και τις λιώνετε σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Μόλις λιώσουν τις προσθέτετε στο κάδο του μίξερ με το μείγμα τυριού και χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  5. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε μέσα στο μείγμα και τη 1 ψιλοκομμένη σοκολάτα Mars που κρατήσατε στην άκρη και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ να ενσωματωθεί ομοιόμορφα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, πάνω στη μπισκοτένια βάση όρεο, ισιώνετε την επιφάνειά της και πασπαλίζετε από πάνω τη 1 υπόλοιπη ψιλοκομμένη σοκολάτα Mars.
  6. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά για τουλάχιστον 6-7 ώρες, ιδανικά και για ένα ολόκληρο βράδυ. Τη ξεφορμάρετε, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

9988



Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake με σοκολάτα Mars και βάση με μπισκότα oreo, χωρίς ψήσιμο