Cheesecake ψυγείου με Νουτέλα και τραγανή βάση με Όρεο

Cheesecake ψυγείου με Νουτέλα και τραγανή βάση με Όρεο

Ένα υπέροχο cheesecake με Νουτέλας, με τραγανή βάση με μπισκότα όρεο, πασπαλισμένο με  φουντούκια. Το τέλειο γλύκισμα για τους λάτρεις της πραλίνας φουντουκιού, των μπισκότων όρεο και των φουντουκιών. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε αυτό το λαχταριστό γλυκό ψυγείου σε όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση όρεο:
  • 40 μπισκότα όρεο
  • 9 κ.σ. (135 γρ.) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού 
  • Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα ή Νουτέλα)
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού έτοιμη σαντιγί [*]
  • Για τη διακόσμηση: 
  • ¾ φλ. τσαγιού φουντούκια χωρίς της φλούδα τους
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού σαντιγί [*]
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση όρεο: Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. Σε ένα μεγάλο μπλέντερ ή τμηματικά σε μούλτι, θρυμματίζετε σε σκόνη τα 40 μπισκότα όρεο. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και το στρώνετε ομοιόμορφα, πατώντας το με το χέρι σας ή την ανάποδη ενός κουταλιού, στη βάση και στα τοιχώματά του. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώνει η βάση. 
  2. Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το τυρί. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνετε και τη μερέντα ή νουτέλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα. 
  3. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε μέσα στο σοκολατένιο μείγμα τη σαντιγί και με μια σπάτουλα ανακατεύετε με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αδειάζετε προσεκτικά το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά της και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 5-6 ώρες, ιδανικά για 1 βράδυ, για να σφίξει καλά.
  4. Για τη διακόσμηση: Πριν σερβίρετε καβουρδίζετε τα φουντούκια σας τοποθετώντας τα σε ένα μεγάλο τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία, και τα καβουρδίζετε σε μέτρια φωτιά, ανακινώντας συχνά το τηγάνι για 5-6 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα καφετί χρώμα. Προσέξτε μην τα κάψετε. Τα βγάζετε από το τηγάνι τα βάζετε σε γουδί και τα κόβετε σε μικρά κομματάκι με το γουδοχέρι, χωρίς να τα θρυμματίσετε. 
  5. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη σαντιγί, τη σκόνη κακάο και τη ζάχαρη άχνη πασπαλιστά και τα αναμιγνύετε με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις μέχρι να πάρει η σαντιγί ένα σοκολατί χρώμα. Βάζετε τη σαντιγί σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και δημιουργείτε ροζέτες περιμετρικά στη κορυφή του cheesecake. Πασπαλίζετε στο κέντρο της επιφάνειας του cheececake τα ψιλοκομμένα φουντούκια και το … απολαμβάνετε!

[*] Για να φτιάξετε δική σας σαντιγί βάζετε σε ένα μπολ 1 φλ. τσαγιού κρύα κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% και προαιρετικά 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και 1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με καθαρό μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται πάνω στο σύρμα του μίξερ όταν αναποδογυρίσετε. Μη τη παραχτυπήσετε γιατί θα ξεφουσκώσει και θα γίνει υδαρής. 

Για να υπολογίσετε τη ποσότητα κρέμας γάλακτος-σαντιγί υπολογίστε ότι με 1/2 φλ. κρέμας γάλακτος έχετε 1 φλ. σαντιγί (με 1 φλ. κρέμα γάλακτος έχετε 2 φλ. τσαγιού σαντιγί κ.λ.π.).

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake ψυγείου με Νουτέλα και τραγανή βάση με Όρεο